Unul dintre tramvaiele noi din Timișoara a fost implicat într-un accident cu un autobuz

Un autobuz și unul dintre tramvaiele noi din Timișoara au fost implicate într-un accident rutier. Garnitura a fost avariată în urma impactului.

15 nov. 2022, 18:30

Accidentul s-a petrecut într-o intersecție din zona Sinaia în Timișoara, după ce un autobuz nu a acordat prioritate și a pătruns pe liniile de tramvai fără să se asigure. Din această cauză, unul dintre tramvaiele noi a fost avariat, geamurile laterale ale acestuia și parbrizul fiind sparte în urma impactului. Atât vatmanul, cât și călătorii se află în afara pericolului, potrivit news.ro.

Din cazua accidentului, traficul din zonă a fost blocat complet până la repornirea tramvaiului care, ulterior a fost tras în stație. Garnitura a fost garată în depou și urmează să fie evaluate pagubele.

Citește și: Un turist olandez a fost găsit mort într-un hotel din Timişoara. Bărbatul avea 40 de ani

Asigurarea va acoperi reparațiile, iar piesele care vor fi înlocuite vor veni din Turcia de la firma Bozankaya care s-a ocupat de construcția noilor tramvaie, potrivit unor surse din cadrul Societății de Transport Public Timișoara.

Primăria Timișoara a cumpărat 21 de tramvaie construite de firma turcească, primele 13 garnituri fiind deja livrate. Fiecare transport costă 11,58 de milioane de lei, cu TVA inclus, are 30 de metri lungime și o capacitate de 200 de călători, 48 dintre acestea pe scaune. Toate costă aproape 50 de milioane de euro, peste 80% reprezentând fonduri europene nerambursabile obținute prin Programul Operațional Regional. Restul sumei este acoperită de municipalitate prin credit.

Citește și: Nereguli la tramvaiele pe care Primăria Capitalei le-a cumpărat de la uzina Astra Arad. Problema ar putea să îi dea peste cap planurile lui Nicușor Dan