Unul dintre ucigașii lui Adrian Kreiner a contestat mandatul de arestare

Unul dintre cei trei suspecți în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner din Sibiu a contestat, prin intermediul avocatului, mandatul de arestare preventivă emis de Tribunalul Sibiu.

24 nov. 2023, 17:57
Unul dintre ucigașii lui Adrian Kreiner a contestat mandatul de arestare

Poreclit și ca ”Pușcărie”, Marian Cristian Minae a formulat constestație, iar dosarul a fost înaintat pentru soluționarea la Curtea de Apel Alba Iulia. Instanța a stabilit termen de judecată pentru data de 28 noiembrie 2023.

Citește și Cauza morții omului de afaceri sibian Adrian Kreiner. Fiica milionarului a fost bătută și amenințată: ~Când i-am spus că nu ştiu unde sunt banii, m-a împins cu picioarele şi a început să mă lovească”

Potrivit surselor judiciare, avocatul bărbatului va invoca nelegalitatea mandatului de arestare emis de Tribunalul Sibiu.

La această instanță au fost înregistrate două cauze privind propunerea de arestare a celor trei suspecți.

În primul dosar s-a dat termen de judecată data de 24 noiembrie, însă, între timp, doi dintre suspecți au fost identificați între timp pe teritoriul Marii Britanii.

Pentru că judecătorul învestit, inițial, cu soluționarea propunerii de arestare nu a fost găsit peste weekend deoarece avea telefonul închis, a fost înregistrat un nou dosar, care a fost atribuit unui alt magistrat.

Mandatele de arestare au fost emise în noaptea de sâmbătă spre duminică, 18-19 noiembrie, la ora 2.30, potrivit Gds.ro.

Marian Cristian Minae a fost reținut în Irlanda de Nord, iar Laurențiu Ghiță a fost găsit în Scoția.

Al treilea suspect, de negăsit

În prezent se derulează procedurile privind extrădarea celor doi.

Vezi și Doi dintre suspecţii în cazul uciderii omului de afaceri sibian Adrian Kreiner au fost prinşi

Al treilea suspect, Costinel Cosmin Zuleam, nu a fost găsit încă, ultimele informații indicând prezența acestuia pe teritoriul Belgiei.

Totuși, Ilie Sitariu, în vârstă de 44 de ani, din localitatea Dumbrăviţa, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de favorizarea infractorului, constând în ajutorul dat autorilor crimei prin găzduire și transport, contribuind și la plecarea din țară a unuia dintre autori, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Anchetatorii îl acuză astfel că i-a transportat și i-a găzduit pe cei trei bărbați care au pătruns în casa omului de afaceri sibian Adrian Kreiner şi l-au torturat, ceea ce a dus la decesul victimei.

Contestația acestuia a fost respinsă la Curtea de Apel Alba Iulia în 22 noiembrie 2023.