Uraganul Sandy nu a iertat nici Canada: 130.000 de oameni în beznă

Potrivit experţilor, Sandy trebuie să ajungă, miercuri dimineaţa, în regiunea Marilor Lacuri, nu departe de Toronto, după care se va îndrepta către valea Saint Laurent, pierzând din intensitate.

RomaniaTV.net
31 oct. 2012, 07:03
Uraganul Sandy nu a iertat nici Canada: 130.000 de oameni în beznă
Peste 130.000 de locuinţe nu aveau electricitate, marţi, în Canada, din cauza căderii copacilor sau a cablurilor în urma trecerii ciclonului posttropical Sandy, care a atins uscatul luni seara pe coasta de est americană, relatează AFP.
 
Aproximativ 90.000 de locuinţe se află în beznă în provincia Ontario (est), a anunţat compania Hydro One, în timp ce în Quebec (est), firma provincială Hydro-Quebec număra 43.000 de pene de curent, în principal în jurul Montrealului.
„Pagubele cauzate sistemului de distribuţie de către rafalele de vânt puternice şi căderile de copaci sunt importante şi va dura puţin până când vom repara tot”, a avertizat Hydro One într-un comunicat.
 
Rafale de vânt de până la 100 de kilometri pe oră au fost înregistrate în noaptea de luni spre marţi în sud-estul provinciei Ontario, cea mai populată şi mai bogată din Canada. O femeie a fost ucisă luni seara de bucăţi de moloz smulse de rafale de vânt, potrivit poliţiei din Toronto.
 
Potrivit ultimei informaţii furnizate de serviciul meteorologic canadian, Sandy trebuie să ajungă, miercuri dimineaţa, în regiunea Marilor Lacuri, nu departe de Toronto, după care se va îndrepta către valea Saint Laurent, pierzând din intensitate.
 
Aproximativ 50 de tehnicieni de la Hydro Quebec au început, marţi, operaţiuni de depanare în statul american Vermont (nord-estul Statelor Unite), la cererea autorităţilor acestui stat situat la frontiera canadiană, a anunţat pentru AFP un purtător de cuvânt al companiei provinciale.