Urgia iernii s-a instalat în Rusia! „Apocalipsă de zăpadă” la Moscova! Zboruri anulate, străzi înghețate VIDEO

''Este o apocalipsă de zăpadă'' la Moscova, relata alarmant duminică televiziunea publică rusă, în timp ce nămeţi de peste 30-40 de centimetru acoperă străzile capitalei Rusiei în cea mai abundentă ninsoare de la începutul acestui secol, relatează agenţiile AFP şi EFE.

18 dec. 2022, 22:36
Urgia iernii s-a instalat în Rusia! „Apocalipsă de zăpadă” la Moscova! Zboruri anulate, străzi înghețate VIDEO

Ninsoare abundentă în Moscova!

Zăpada care a căzut duminică în capitala Rusiei a dat traficul aerian peste cap și a întârziat zborurile a mii de oameni.

Peste 170 de zboruri au fost fie anulate, fie întârziate pe aeroporturile Vnukovo, Domodedovo, Sheremetyevo și Jukovsky din Moscova din cauza ninsorilor abundente, potrivit tass.com

Citiți și: Crăciunul, văzut pe timp de război! În timp ce Moscova s-a împodobit cu simbolurile războiului, Kievul a optat pentru decoraţiuni cu porumbei albi

Avem ”o zăpadă de februarie” în plin octombrie, explică serviciul meteo local, amintind că cele mai recente ninsori cum este aceasta au fost în anii 1989 şi 1993.

Potrivit meteorologilor din Rusia, ninsorile vor continua și în zilele următoare și anunță că stratul de zăpadă va ajunge de mâine, până la 40 de centimetri.

În primele zile ale săptămânii viitoare, temperaturile din timpul zilei vor scădea până la minus 10-13 grade.

La rândul său, şeful centrului de măsurători meteo spune că a fost depăşit recordul de 34 de centimetri de zăpadă consemnat în 1941, anul în care Germania nazistă a invadat URSS, conform Agerpres.

 

Circa 12.500 de vehicule şi 119.000 de persoane au fost mobilizate pentru a da la o parte zăpada de pe străzi, a anunţat primăria Moscovei.

În multe părţi ale oraşului autobuzele au rămas blocate în zăpadă şi abia se mai poate circula atât şosele cât şi pe trotuarele ascunse sub zăpadă.

Autoritățile din Moscova au ornat centrul capitalei ruse cu simboluri ale războiului din Ucraina, scrie publicația independentă rusă Meduza.  Lângă brazii împodobiți apar simbolurile „operațiunii speciale”.

Citiți și: Putin, terorizat de gândul că ar putea pierde războiul cu Ucraina! Va face un anunţ important săptămâna viitoare