Urmărire cu focuri de armă la graniţa României, după ce un bărbat nu a oprit la control. Peste 40 de kilograme de carne şi un pui de urs, găsite în urma percheziţiilor

Poliţiştii de frontieră de la Vişeul de Sus au tras mai multe focuri de armă pentru a prinde un bărbat în vârstă de 35 de ani, care a refuzat să oprească pentru control. În timpul urmăririi, maşina bărbatului s-a răsturnat.

10 iun. 2021, 12:28
Urmărire cu focuri de armă la graniţa României, după ce un bărbat nu a oprit la control. Peste 40 de kilograme de carne şi un pui de urs, găsite în urma percheziţiilor
Urmărire cu focuri de armă la graniţa României, după ce un bărbat nu a oprit la control. Maşina acestuia s-a răsturnat

Urmărire cu focuri de armă la graniţa României, după ce un bărbat nu a oprit la control. Potrivit Poliţiei de Frontieră, poliţiştii de la punctul de frontieră Vişeu de Sus au încercat să oprească pentru control, în noaptea de miercuri spre joi, un autoturism fără plăcuţe de înmatriculare, care circula pe un drum forestier, de la frontieră spre localitatea Borşa, judeţul Maramureş.

Urmărire cu focuri de armă la graniţa României, după ce un bărbat nu a oprit la control

Citeşte şi Accident spectaculos! O şoferiţă a intrat cu autoturismul prin gardul unei case şi a plonjat în piscină VIDEO

Şoferul nu a oprit la semnalele regulamentare şi nici la somaţiile poliţiştilor de frontieră. Oamenii legii trei focuri de avertisment în plan vertical.

„După câţiva kilometri o altă patrulă a poliţiei de frontieră a încercat sa-l oprească, dar nici de această dată conducătorul auto nu s-a oprit, fapt pentru care, in conformitate cu prevederile legale, lucrătorii noştri au tras un foc de arma spre pneurile maşinii. În acel moment, şoferul a virat brusc pe un drum lăturalnic, iar la puţin timp, la trecerea peste un pod, maşina s-a răsturnat”, potrivit  Poliţiei de Frontieră.

În urma impactului, şoferul în vârstă de 35 de ani din judeţul Maramureş nu a fost rănit grav şi a refuzat să primească îngrijiri medicale.

Bărbatul este suspect de braconaj, după ce poliţiştii de frontieră au găsit în maşina  sa păr de animale şi pete de sânge. De asemenea, acesta avea permisul suspendat.

În urma percheziţiilor efectuate la domiciliul bărbatului, oamenii legii au descoperit peste 40 de kg. de carne, ce par a fi de vânat, un pui de urs în vârstă de aproximativ patru luni, dar şi o capcană  tip „gură de lup”, prevăzută cu lanț și ancoră metalică, precum și alte bunuri.

Puiul de urs a fost examinat de către un medic veterinar, fiind predat reprezentaților Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Maramureș.

În continuare, se efectuează cercetări față de bărbatul de 59 de ani, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, respectiv deținerea în captivitate fără drept a unor specii de interes cinegetic.

Pe parcursul perchezițiilor, polițiștii S.A.E.S.P. au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Maramureș, polițiștilor din cadrul Grupei Canine și Poliției Borșa, precum și al comisarilor Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Maramureș.

Citeşte Accident grav cu microbuz şcolar în Dâmboviţa: doi morţi şi nouă răniţi VIDEO