Urmărit internaţional pentru trafic de persoane, reţinut în Sibiu

Un bărbat din municipiul Sibiu, urmărit internaţional de autoritățile din Germania pentru trafic de persoane, a fost prins de polițiști.

RomaniaTV.net
19 mai 2014, 17:42
Urmărit internaţional pentru trafic de persoane, reţinut în Sibiu

Un bărbat de 32 de ani este acuzat că a racolat mai multe persoane de la un azil de noapte din oraş şi le-a transportat în Germania obligându-le să cerşească. Sibianul a fost reţinut, potrivit citynews.ro.

În perioada 2010 – 2011, urmăritul împreună cu alţi suspecţi au racolat mai multe persoane (inclusiv persoane cu handicap) de la un azil din municipiul Sibiu, cărora le-au propus să meargă în Germania, la muncă, cu promisiunea că le vor fi asigurate transportul, cazarea şi masa zilnică, precum şi un venit lunar de aproximativ 250 de euro. În Germania, victimele erau obligate să cerşească sub supravegherea directă a persoanelor cercetate în acest dosar, sumele de bani obţinute fiind însuşite de inculpaţi, conform IPJ Sibiu.

În acest caz, alte cinci persoane sunt cercetate de DIICOT pentru traffic de persoane. În iunie 2012, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Sibiu, anunţau că îi cercetează pe Ion Iacob, Violeta Iacob, Ion I. Iacob, Nicolae Zabar Iacob, Violeta V. Iacob şi Dorin Grigorescu, din municipiul Sibiu, pentru trafic de persoane.
Aceştia erau acuzaţi că, în perioada 2010 – 2011, au racolat mai multe persoane de la un azil de noapte din municipiul Sibiu, cu situaţie materială precară sau suferind de afecţiuni psihice, se arăta într-un comunicat de atunci al DIICOT.

„Sub pretextul oferirii unui loc de muncă, victimele au fost transportate în oraşul Duisburg, Germania, unde au fost obligate să practice cerşetoria, prostituţia sau să comită infracţiuni de furt şi să predea zilnic membrilor grupării suma de 100 de euro fiecare. Victimele erau ameninţate şi supuse unor suferinţe fizice în situaţia în care nu reuşeau să predea învinuiţilor sumele de bani pretinse”, arătau procurorii DIICOT.

Totodată, în aceeaşi perioadă, cei şase au furat importante cantităţi de cupru, precum şi combustibil, din fabrici dezafectate sau şantiere din Germania.