Urs surprins în timp ce culegea mere dintr-un pom. Imagini incredibile în judeţul Neamţ

Un urs a fost surprins în timp ce culegea mere într-o livadă din judeţul Neamţ. Animalul a fost filmat chiar de proprietarul livezii, iar imaginile au devenit virale.

28 sept. 2021, 13:15
Urs surprins în timp ce culegea mere dintr-un pom. Imagini incredibile în judeţul Neamţ

Urs surprins în timp ce culegea mere dintr-un pom. S-a întâmplat într-o livadă din localitatea Borca, judeţul Neamţ.

Urs surprins în timp ce culegea mere dintr-un pom

Citeşte şi Turism RO-Alert la Tuşnad. Turiştii străini dau bani ca să vadă urşii gunoieri

Se pare că, de foame, ursul a ajuns în livada cu meri a unui localnic din Borca. Animalul a început să-şi culeagă merele din copac şi să le mănânce cu poftă. Proprietarul livezii se afla prin zonă şi l-a filmat pe hoţul de mere, făcând publice imaginile. Se pare că ursul nu se teme de prezenţa umană, fiind filmat la o distanţă relativ mică.

Doi ursuleţi care se dau pe tobogan au făcut senzaţie pe internet.

Reamintim că în ultima perioadă mai multe persoane au fost rănite grav de urşi, iar unele şi-au pierdut chiar şi viaţa. Astfel că, Senatul a adoptat la începutul lunii septembrie un proiect de lege prin care este aprobată ordonanţa ce stabileşte sistemul de monitorizare a intervenţiilor asupra urşilor, realizate gradual, prin alungare, tranchilizare, relocare ori extragere prin eutanasiere sau împuşcare.

Citeşte şi Urşii provoacă panică în Argeş. Autorităţile au emis mesaj RO-ALERT

Potrivit expunerii de motive, scopul principal al ordonanţei este ocrotirea unor valori esenţiale: viaţa şi integritatea corporală ale persoanei, sănătatea şi securitatea publică, bunurile de orice fel aflate în proprietatea publică şi privată a persoanelor juridice şi fizice, fără a afecta starea de conservare favorabilă a ursului brun.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a menţionat în comisii că, în ultimii cinci ani, au fost peste 4.000 de intervenţii ale jandarmilor, iar numărul situaţiilor critice sesizate privind urşii a crescut de 10 ori.

„Dorim să salvăm vieţile omeneşti. Viaţa umană este prioritară. Intravilanul nu este habitatul natural al animalelor sălbatice. Sper ca şi Camera Deputaţilor să analizeze şi să voteze cu aceeaşi viteză această ordonanţă de urgenţă, astfel încât Parlamentul să îşi spună ultimul cuvânt asupra acestui act normativ.„, a spus, luni, Tanczos Barna, în plenul Senatului.

 


loading...