Ursul şi-a făcut din nou apariţia pe străzile din Braşov. Mesaj RO-ALERT inedit: „Ursu băăă!”

Ursul şi-a făcut din nou apariţia pe străzile din Braşov. Localnicii au fost avertizaţi de autorităţi printr-un mesaj Ro-Alert diferit faţă de cele pe care le-au primit până acum.

20 sept. 2021, 23:47
Ursul şi-a făcut din nou apariţia pe străzile din Braşov. Mesaj RO-ALERT inedit: „Ursu băăă!”

Ursul şi-a făcut din nou apariţia pe străzile din Braşov. De data aceasta, autorităţile au ales să-i avertizeze pe localnici printr-un mesaj Ro-Alert inedit.

Ursul şi-a făcut din nou apariţia pe străzile din Braşov. A fost emis Ro-Alert

Citeşte şi Urșii înfometați, filmați în timp ce fură hrana mistreților. „Cine este mai puternic, câștigă locul la masă” VIDEO

Localnicii din Braşov au fost avertizaţi printr-un mesaj Ro-Alert că un urs a fost văzut, luni seară, pe strada Stejarisului. Aceştia au fost sfătuiţi să evite zona, deoarece animalul ar putea fi periculos.

„Ursul baaa! Atenție, a fost semnalată prezența unui urs pe strada Stejarisului. Animalul este considerat periculos. Nu încercați să vă apropiați de el sau să îl hrăniți. Evitați deplasarea în zonă dacă nu este absolut necesară. ISU Brașov”, se arată în mesajul transmis de autorităţile din Braşov.

Reamintim că la începutul lunii septembrie,  Senatul a adoptat un proiect de lege prin care este aprobată ordonanţa ce stabileşte sistemul de monitorizare a intervenţiilor asupra urşilor, realizate gradual, prin alungare, tranchilizare, relocare ori extragere prin eutanasiere sau împuşcare.

Senatorii s-au exprimat, în plen, în favoarea ordonanţei şi a raportului comun de admitere întocmit de Comisiile reunite de apărare, administraţie, ape şi păduri, agricultură şi pentru mediu ale Senatului cu 107 voturi „pentru”, unul împotrivă şi 12 abţineri.

Potrivit expunerii de motive, scopul principal al ordonanţei este ocrotirea unor valori esenţiale: viaţa şi integritatea corporală ale persoanei, sănătatea şi securitatea publică, bunurile de orice fel aflate în proprietatea publică şi privată a persoanelor juridice şi fizice, fără a afecta starea de conservare favorabilă a ursului brun.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a menţionat în comisii că, în ultimii cinci ani, au fost peste 4.000 de intervenţii ale jandarmilor, iar numărul situaţiilor critice sesizate privind urşii a crescut de 10 ori.

Citeşte şi Pungi de gunoi atârnate în copaci, soluţia unui primar pentru a scăpa de urşi. Localnicii sunt furioşi: „Aşa ceva nu este posibil”

„Dorim să salvăm vieţile omeneşti. Viaţa umană este prioritară. Intravilanul nu este habitatul natural al animalelor sălbatice. Sper ca şi Camera Deputaţilor să analizeze şi să voteze cu aceeaşi viteză această ordonanţă de urgenţă, astfel încât Parlamentul să îşi spună ultimul cuvânt asupra acestui act normativ.„, a spus, luni, Tanczos Barna, în plenul Senatului.


loading...