US OPEN 2022. Simona Halep şi-a aflat adversara din turul I, luptă pentru calificare cu o ucraineancă

Simona Halep, locul 7 WTA şi cap de serie 7, o va întâlni în primul tur la US Open pe sportiva ucraineană Daria Snigur, numărul 125 mondial.

27 aug. 2022, 09:55
US OPEN 2022. Simona Halep şi-a aflat adversara din turul I, luptă pentru calificare cu o ucraineancă

Jucătoarea în vârstă de 20 de ani din Ucraina a învins-o în ultimul tur ala calificărilor pe japoneza Nao Hibino, scor 6-1, 6-4. Snigur va juca în premieră împotriva lui Halep și a pierdut o finală de IFT, în 2019, în fața Anei Bogdan, la Al Hatoor în Emirate.

Cea mai mare performanță a jucătoarei de la Kiev este câștigarea turneului destinat junioarelor de la Wimbledon. În 2-19, ucraineeanca a învins-o pe Alexa Noel din SUA cu 6-4, 6-4 în finala de pe iarba de la Londra.

Celelalte românce de pe tabloul principal vor avea următoarele confruntări în primul tur:

Jaqueline Cristian (76 WTA) – Anett Kontaveit (Estonia, 2 WTA) cap de serie nr 2

Irina Begu (34 WTA) – Elise Mertens (Belgia, 32 WTA)

Sorana Cîrstea (38 WTA) – Laura Siegemund (Germania, 216 WTA)

Gabriela Ruse (102 WTA) – Daria Saville (Australia, 73 WTA).

Citeşte şi Gafă colosală la conferința de presă a Simonei Halep. Cum a reacționat tenismena când și-a dat seama

Halep – Snigur (125 WTA) se va juca luni, după ora 20 pe Louis Armstrong Arena (14.000 locuri). Va fi al doilea meci al zilei după Cerundolo – Murray, care începe la ora 18, ora României.

Simona Halep este considerată de casele de pariuri ca având a doua șansă la câștigarea trofeului US Open, după Iga Swiatek, lidera ierarhiei WTA, având o cotă de 7, iar următoarele poziții în topul favoritelor sunt ocupate de Aryna Sabalenka și Elena Rîbakina, ambele cotate cu 13.

Citeşte şi Cum se distrează Simona Halep în vacanța de vis din Mykonos, unde a plecat cu Toni Iuruc. Primele fotografii postate de tenismenă – FOTO

În 2021, Halep s-a oprit în turul 4 la US Open. După victorii la Giorgi, Kukova și Rybakina, Halep a fost eliminată de Elina Svitolina.