USL atacă la CCR alegerea lui Blaga VIDEO

Senatorul PSD Titus Corlăţean a anunţat că grupul său va ataca la Curtea Constituţională decizia prin care Vasile Blaga a fost numit în fruntea Senatului. Liderul PSD Victor Ponta a declarat la RTV că Opoziţia nu a pierdut nimic prin alegerea lui Blaga, dar a acuzat PDL că nu ţine cont de deciziile date deja de Curte.

RomaniaTV.net
28 nov. 2011, 16:24
USL atacă la CCR alegerea lui Blaga VIDEO

Titus Corlăţean a declarat, luni, că PSD contestă această decizie deoarece încalcă practic dreptul PSD de a desemna o persoană la conducerea Senatului.

Corlăţean a precizat, potrivit Mediafax, că juriştii partidului vor face, marţi, demersurile necesare.

El a adăugat însă că îl felicită pe Vasile Blaga.

„Îl felicit şi îi urez succes în interesul Senatului şi pentru imaginea acestuia”, a spus Corlăţean.

Întrebat dacă a meritat ca opoziţia să se implice în această luptă, el a spus: „A meritat mai mult ca niciodată”.

Liderul PSD Victor Ponta a declarat la RTV că, prin depunerea noii contestaţii la CCR, se va crea „o situaţie destul de penibilă”, pentru că exista deja o decizie a Curţii care a stabilit că grupul PSD are dreptul de a desemna noul preşedinte al Senatului.

„Probabil cei de la CCR vor scrie acum invers decât în decizia de atunci… Nici nu vreau să mă gândesc ce se va întâmpla dacă ne-ar da nouă dreptate”, a spus Ponta, adăugând că pentru PDL nu contează deciziile CCR.

Ponta a mai arătat că, prin alegerea lui Blaga ca şef al Senatului, Opoziţia n-a pierdut nimic pentru că oricum nu deţinea de fapt funcţia de la Senat.

„Titus Corlăţean nu e un înfrânt, a pierdut demn, a fost votat de toţi senatorii USL. Vasile Blaga a câştigat cu voturile UDMR. Este clar că între PDL si UDMR lucrurile se tranşează doar pe funcţii. Cei de la UDMR au spus până azi-dimineaţă că vor să aibă un candidat propriu… Noi n-avem ce să le dăm celor de la UDMR, aşa că l-au votat pe Blaga”, a declarat Ponta.

Liderul PSD a apreciat că „o să fie mai bine cu Vasile Blaga la şefia Senatului, decât era cu Mircea Geoană”, pentru că „se crea impresia falsă că noi n-am fi cu totul în Opoziţie”.

Vasile Blaga este noul preşedinte al Senatului, rezultatul oficial al votului fiind anunţat în plen, acesta indicând 69 de opţiuni în favoarea sa, faţă de 63 de voturi „pentru” întrunite de candidatul opoziţiei, Titus Corlăţean.