USL cere un Pact Naţional pentru Sănătate

Preşedintele PSD, Victor Ponta, susţine că retragerea Legii sănătăţii reprezintă un eşec al puterii în încercarea ei de a impune societăţii o lege impopulară. Totodată, copreşedintele USL propune celorlalte partide iniţierea unui Pact Naţional pentru Sănătate, care să includă propunerile specialiştilor din sănătate pentru revigorarea sistemului de sănătate românesc.

RomaniaTV.net
13 ian. 2012, 18:08
USL cere un Pact Naţional pentru Sănătate

Ponta crede că gestul preşedintelui Băsescu de a cere premierului Boc să retragă legea a rezultat din opoziţia românilor „în faţa unei atitudini arogante şi neprofesioniste”. Preşedintele PSD consideră că un al doilea gest, în mod logic, ar trebui să conste în rechemarea lui Raed Arafat la Ministerul Sănătăţii.

„Trec peste ipocrizia preşedintelui, care a forţat promovarea acestui proiect, pentru a puncta necesitatea acestui gest. Retragerea proiectului de lege a Sănătăţii din dezbatere reprezintă o victorie a întregii societăţi româneşti, organizaţii ale societăţii civile şi presă. Este cea mai importantă victorie a românilor împotriva actualului regim, victorie care arată solidaritatea cetăţenilor în faţa abuzurilor repetate ale actualei Puteri”, susţine liderul PSD.

Ponta a precizat că regretă faptul că nu fost în Piaţa Universităţii, la mitingul de protest. „Am considerat că trebuie să evit discuţiile despre politizarea subiectului. Nu este o victorie a opoziţiei, ci a oamenilor, a profesioniştilor din sistem”, susţine pesedistul.

Prin vocea lui Ponta, USL îşi anunţă disponibilitatea de a încheia, împreună cu celelalte partide, un Pact Naţional pentru Sănătate, „prin care profesioniştii să ne spună nouă, oamenilor politici, ce trebuie făcut în anii următori”.