USL este dispusă să aibă un dialog cu Puterea pe buget

Uniunea Social Liberală este dispusă să poarte o discuţie cu Puterea privind bugetul pe 2012, a declarat preşedintele PSD Victor Ponta, potrivit Agerpres. El a adpugat că a prezentat atât premierului Emil Boc, cât şi preşedintelui Traian Băsescu o cerere de dialog pe tema bugetului care a rămas fără răspuns.

RomaniaTV.net
16 nov. 2011, 16:11
USL este dispusă să aibă un dialog cu Puterea pe buget

Noi am fost o singură dată chemaţi la Cotroceni. Anul acesta, în luna iunie, când ne-am prezentat cu propunerea de a participa alături de cei de la Putere şi de BNR la formarea unui comitet economic. Nu am primit niciun răspuns până astăzi. Noi, USL, în urmă cu o lună i-am trimis primului-ministru şi grupurilor parlamentare o cerere de dialog pe tema bugetului. Ne-au răspuns doar minorităţile şi UDMR. Primul-ministru, PDL şi preşedintele, nu! Băsescu minte cu neruşinare! O neruşinare pe care numai Băsescu o poate avea în această ţară„, a declarat  preşedintele social-democraţilor, Victor Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu susţine că şi-ar fi dorit o cooperare cu Opoziţia, dar că liderii ei refuză acest lucru, obiectivul lor fiind doar acela de a da jos Guvernul.

Nu vă ascund că eu aş fi dorit o cooperare şi cu Opoziţia şi toată lumea omite că numai nu i-am rugat pe Ponta şi pe Antonescu în primăvară să cooperăm. Nu se poate, nu se poate! Obiectivul meu este să contribui la menţinerea acestei coaliţii, pentru că aici nu discutăm despre ce este bine sau ce nu este bine pentru un partid sau pentru altul. V-o spun extrem de deschis: dacă România ar intra măcar şi pentru o săptămână într-o perioadă de instabilitate politică, s-ar opri finanţările prompt, imediat„, a răspuns şeful statului miercuri, la postul naţional de radio.