USL, la discuţii cu FMI despre măsurile de relansare economică a României

Un miliard de euro în plus la buget. Atât spun liderii USL că pot aduce statului cu un plan de zece măsuri economice. Ei încearcă acum să-i convingă şi pe reprezentanţii FMI că propunerile lor sunt bune. Liderii USL vor prezenta astăzi celor de la FMI propunerea lor pentru relansarea economică a României.

RomaniaTV.net
04 nov. 2011, 08:52
USL, la discuţii cu FMI despre măsurile de relansare economică a României

Liderii USL se întâlnesc astăzi cu delegaţia FMI la Bucureşti, condusă Jeffrey Franks, cu reprezentanţi ai Comisiei Europene şi cei ai Băncii Mondiale.

În această săptămână, delegaţia FMI a avut întâlniri şi cu preşedintele Traian Băsescu, dar şi cu reprezentanţii Coaliţiei la sediul Guvernului.

După întâlnirea de joi seara de la Palatul Cotroceni, şeful statului a anunţat că salariile şi pensiile nu se reduc. De asemenea, preşedintele Băsescu s-a arătat optimist în privinţa economiei româneşti, pentru anul viitor.

„Deficitul de cont curent se va menţine sub 5% din PIB şi în 2012. Bugetul va fi construit pe un deficit de 1,9% din PIB, dar există totuşi posibilitatea de a se ajunge până la o marjă de 2,5% din PIB pe cash, ceea ce înseamnă 3% pe ESA. Deşi se merge pe un deficit de 1,9%, problema este finanţarea acestui deficit, de aceea acest procent este esenţial”, a completat şeful statului.

Acesta a mai spus că în urma discuţiei cu FMI, BM şi CE concluzia este una foarte clară, şi anume că România are resurse interne de creştere a veniturilor în zona energiei, în sectorul transporturilor şi prin optimizarea funcţionării sistemului de sănătate.