USR a depus moţiunea simplă împotriva ministrului Mediului. „Ministrul Tanczos Barna trebuie să plece cât încă mai avem păduri de apărat”

Grupul USR de la Camera Deputaţilor a depus marţi, în plen, moţiunea simplă împotriva ministrului Mediului, Tanczos Barna.

05 apr. 2022, 11:52
USR a depus moţiunea simplă împotriva ministrului Mediului. „Ministrul Tanczos Barna trebuie să plece cât încă mai avem păduri de apărat”

Liderul grupului USR de la Camera Deputaţilor, Ionuţ Moşteanu, a anunţat marţi că „Grupul USR înaintează moţiunea simplă intitulată: ‘Amar de mediu. Ministrul Tanczos Barna trebuie să plece cât încă mai avem păduri de apărat”.

USR îl acuză pe ministrul Tanczos Barna că „este principalul vinovat pentru dispariţia pădurilor noastre, pentru distrugeri provocate mediului care pot fi oprite cu uşurinţă, pentru incapacitatea statului de a profita de pe urma oportunităţilor oferite de economia verde şi pentru dispreţul arogant cu care este tratată societatea civilă atunci când atrage atenţia asupra problemelor”.

Citeşte şi: Tanczos Barna, ministrul Mediului: „Managementul apei este un domeniu foarte important pentru care vom aloca un buget de peste 1 miliard de euro”

În moţiune se arată că ”incompetenţa ar putea fi o scuză valabilă pentru domnia sa, pentru că s-au mai văzut cazuri de miniştri incompetenţi, însă semnatarii acestei moţiuni cred însă că e vorba de mai mult decât atât”.

”Incompetenţa e dublată de rea voinţă militantă, cinism şi eforturi conştiente de sabotare a propriului mandat. Domnul ministru nu respectă nici cetăţenii acestei ţări în guvernarea căreia a ajuns, nici moştenirea pe care noi toţi trebuie să o lăsăm urmaşilor noştri. Domnul ministru nu respectă decât şmenul politic pe care îl maschează inabil în decizii administrative. Coada politică de topor care a ajuns ministru al Mediului este principalul vinovat pentru dispariţia pădurilor noastre, pentru distrugeri provocate mediului care pot fi oprite cu uşurinţă, pentru incapacitatea statului de a profita de pe urma oportunităţilor oferite de economia verde şi pentru dispreţul arogant cu care este tratată societatea civilă atunci când atrage atenţia asupra problemelor”, precizează USR în moţiune.

Citeşte şi: Tanczos Barna recomandă montarea centralelor pe lemne şi anunţă un miliard de euro pentru panouri voltaice

USR îl scuză pe Tanczos Barna că ”a inaugurat o microhidrocentrală ce produce în jur de 135 Kw/oră, deci suficient curent electric pentru 45 de gospodării care nu ar consuma mai mult de 3 Kw/oră şi, bineînţeles, doar dacă va exista un debit de apă suficient pe Crişul Alb”.

”Hidrocentrala ilegală de la Mihăileni produce exact cât 45 de panouri fotovoltaice ce se pot pune pe acoperişurile a trei case. Operaţiunea Mihăileni e o catastrofă provocată de mâna omului cu sprijinul ministrului: toată zona va fi inundată; locuitorii – relocaţi, mediul – distrus, justiţia – călcată în picioare. Felicitări, domnule Tanczos, patria vă e recunoscătoare!”, mai spun cei de la USR în document.