USR a suspendat activităţile publice înainte de campanie din cauza coronavirus

Conducerea USR a decis să suspende activităţile publice de precampanie desfăşurate în stradă şi de distribuire directă a materialelor de promovare electorală din uşă în uşă, în contextul apariţiei cazurilor de coronavirus. Numărul morţilor de coronavirus a depăşit marţi seara pragul de 4.000, ajungând la nivel mondial la un total de 4.016.

RomaniaTV.net
10 mart. 2020, 07:14
USR a suspendat activităţile publice înainte de campanie din cauza coronavirus

”Am decis aseară, împreună cu colegii mei din USR, să suspendăm activităţile publice de precampanie desfăşurate în stradă şi activităţile door to door de distribuire directă de materiale de promovare, pentru a limita riscurile asociate în actualul context”, a scris marţi preşedintele USR, Dan Barna, pe Facebook.

Medicamentul banal care ucide coronavirusul. Toată lumea îl are în casă

Dan Barna a cerut Guvernului să prezinte, în cel mai scurt timp posibil, un plan de acţiune pentru a proteja economia şi a locurile de muncă în contextul crizei provocate de coronavirus.

Citeşte şi: Două noi cazuri de coronavirus au fost confirmate în România. Numărul persoanelor infectate a ajuns la 17

”Domenii ca transporturile, turismul, retailul, alimentaţia publică, industria sunt cele care simt deja primele efecte. Vor urma, din păcate, şi altele. Pentru a putea ieşi din criză cu cât mai puţine pagube e nevoie să fim pregătiţi cu măsuri de sprijin pentru companii şi angajaţii lor. Colegul meu, Claudiu Năsui, a propus deja câteva măsuri ce pot fi implementate relativ repede (…). Ele pot fi completate şi cu alte acţiuni după consultarea tuturor celor care au un cuvânt de spus în aceste chestiuni: companii, investitori, sistemul financiar, sindicate”, a spus Barna.

Citeşte şi: CORONAVIRUS, numărul morţilor a trecut de 4.000. E nevoie de cinci zile ca oamenii să prezinte simptomele bolii

Liderul USR susţine că este esenţial în acest moment să existe un dialog real între actorii din economia reală şi autorităţi, iar instituţiile publice trebuie să aibă o atitudine proactivă, nu reactivă.

”În lipsa acestui dialog, efectele o să le vedem în bugetele publice şi în cifrele agenţiilor de ocupare a forţei de muncă”, a precizat Dan Barna.

Citeşte şi: Violeta Alexandru recomandă flexibilizarea programului de lucru pentru părinţii care nu au cu cine să îşi lase copiii acasă