USR aminteşte de moartea lui Gigină şi cere explicaţii pentru accidentul ministrului Bode: „Care era urgenţa?”

USR a emis miercuri un comunicat de presă prin care cere explicaţii în ce priveşte circumstanţele în care s-a produs accidentul rutier în care a fost implicat ministrul Transporturilor Lucian Bode.

RomaniaTV.net
02 sept. 2020, 11:19
USR aminteşte de moartea lui Gigină şi cere explicaţii pentru accidentul ministrului Bode: „Care era urgenţa?”

„USR cere explicaţii publice de la ministrul Bode după accidentul de pe DN Sibiu-Vâlcea-Piteşti

USR atrage atenţia că accidentul rutier în care a fost implicat ministrul Transporturilor Lucian Bode ridică multe semne de întrebare şi cere clarificări cu privire la deplasarea în regim de urgenţă pe contrasens a ministrului.

USR cere ministrului liberal Lucian Bode să explice public care era urgenţa de a se deplasa cu semnalizare acustică şi luminoasă pe drumurile publice şi dacă a respectat legea.

USR reaminteşte accidentul tragic al poliţistului Bogdan Gigină, petrecut tocmai într-o situaţie abuzivă de folosire a deplasării în regim de urgenţă.

USR consideră că este inadmisibil dacă tocmai ministrul Transporturilor nu a respectat legea şi a încercat să scape de cozile intermidabile de pe drumul naţional Sibiu-Vâlcea-Piteşti, folosind fără justificare girofarul, ca un sindrom al vechii clase politice de care România trebuie să se elibereze.

În această situaţie, USR cere Poliţiei Române să anunţe ce verificări a făcut şi ce măsuri a dispus.

Accidentul ministrului Transporturilor a avut loc pe unul dintre cele mai aglomerate drumuri naţionale DN7, în timp ce licitaţiile pentru Autostrada Sibiu-Piteşti nu fac progrese.

Uniunea Salvaţi România”, se arată în comunicatul de miercuri al USR.

Citeşte şi: SCANDAL POLITIC în oglindă. PSD cere demisia ministrului Lucian Bode, după ce acesta a provocat un accident rutier