USR decide marţi dacă va vota pentru prelungirea stării de alertă

Membrii Uniunii Salvaţi România (USR) vor decide marţi, în urma unei şedinţe, modul în care vor vota în Parlament propunerea de prelungire a stării de alertă, după data de 15 iunie

RomaniaTV.net
08 iun. 2020, 15:44
USR decide marţi dacă va vota pentru prelungirea stării de alertă

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, luni, pentru Agerpres, vor avea mâine o şedinţă cu grupul parlamentar pentru a stabili cum se votează. Barna a adăugat că, de principiu, USR consideră că alegerile trebuie desfăşurate la termen.

Citește și: 

Ministrul Sănătăţii a anunţat că este posibil ca starea de alertă să rămână în vigoare şi după 15 iunie, ţinând cont de evoluţia epidemiei după relaxarea măsurilor restrictive privind prevenirea răspândirii coronaviursului.

Din 15 iunie încă suntem în stare de alertă, iar evoluţia din aceste zile va decide, la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, prelungirea sau nu a stării de alertă. Dacă nu o să mai fie stare de alertă o să avem relaxare, deşi mi-e greu să cred acest lucru. Ne trebuie o evaluare completă, iar 15 iunie nu cred că va fi data la care să nu mai prelungim starea de alertă, având în vedere şi evoluţia, focarele noi şi faptul că încă avem o transmitere în comunitate”, a declarat Nelu Tătaru, duminică seara, într-o intervenţie telefonică la B 1 Tv, citat de site-ul b1.ro.

Marcel Vela, ministrul de Interne, a declarat că românii care au ales să meargă la mare sau la munte în mini-vacanţa de Rusalii au respectat regulile de protecție și merită să se bucure după starea de urgență.

Citește și: