EXCLUSIV USR-iștii, umiliți de către George Simion (AUR): „Au stăpâni la Bruxelles. Noi credem că familia e formată dintr-un bărbat și o femeie, nu ‘părinte 1’ și ‘părinte 2′”

George Simion atenționează USR-ul: AUR nu se va alia vreodată cu partidul lui Cătălin Drulă, chiar dacă „progresiștii" vor încerca să apeleze la o soluție disperată pentru a face 5%, procent necesar pentru ca formațiunea creată de către Nicușor Dan să mai intre o dată în Parlament. 

29 aug. 2022, 23:38
EXCLUSIV USR-iștii, umiliți de către George Simion (AUR): „Au stăpâni la Bruxelles. Noi credem că familia e formată dintr-un bărbat și o femeie, nu ‘părinte 1’ și ‘părinte 2′”

George Simion respinge o fuziune sau o alianță de guvernare cu USR. Potrivit președintelui AUR, diferențele ideologice dintre cele două partide sunt majore.

În schimb, președintele AUR este dechis să colaboreze punctual pe diverse proiecte cu USR, în special pentru demiterea Guvernului Nicolae Ciucă.

„Tot în luna septembrie vom prezenta guvernul AUR, suntem singurii care fac opoziție. Cerem celorlalte partide să ni se alăture, să facem un bloc comun împotriva unei coaliții care duce România de râpă.

Nu ne vom alia niciodată cu USR, pentru că suntem adversari ideologici. Putem discuta despre anumite proiect, de exemplu dacă va fi o moțiune de cenzură împotriva acestui guvern. 

Noi nu avem stăpâni, Dumnezeu e stăpânul nostru, USR are stăpâni la Bruxelles, se conformează de acolo, susține că trebuie minimizat creștinismul, că nu trebuie să mai avem mamă și tată, ci părinte 1 și părinte 2, că problema sunt vacile în cazul încălzirii globale. Noi credem că familia e formată dintr-un bărbat și o femeie”, a declarat Simion, luni seara, pentru România TV.

George Simion a solicitat mobilizarea USR și pentru demiterea lui Klaus Iohannis, dar partidul lui Dan Barna și Cătălin Drulă a refuzat să strângă semnături în acest sens.

 

Ce părere are George Simion pentru vânzarea Termocentralei Mintia

 

De asemenea, liderul AUR a vorbit și despre vânzarea Termocentralei Mintia. George Simion așteaptă demisii din guvern.

„E un subiect pe care sunt foarte bine documentat. Am cerut PSD-ului să oprească această vanzare sau să iasă din coaliția de guvernământ. Am făcut deja o postare pe Facebook care a ajuns deja la 1,5 milioane de oameni. 

O să le dea românii răspunsul dacă nu vor reacționa în vreun fel și nu va bloca vânzarea Mintia. E un obiectiv de importanță strategică. Am cerut lui Virgil Popescu să o deschidă și să facă din sistemul energetic național o problemă de securitate națională. Din păcate nu avem premier, nici ministru. Am văzut cuplul aceasta de păpuși Iohannis – Ciucă (…)”, a mai declarat Simion.

Mintia a fost vândută de Guvernul Ciucă pentru 91 de milioane de euro, asta după ce executivul a investit în anii precedenți 150 de milioane de euro în punctul strategic.