USR nu-l vrea pe Mihail Neamţu viceprimar al Capitalei. „Nu am avut nicio discuţie. Ar fi o abatere de la protocolul cu PNL”

Claudiu Năsui, preşedintele USR Bucureşti, a declarat că nu este de acord ca Mihail Neamţu să primească un post de viceprimar al Capitalei, aşa cum a dat de înţeles premierul Ludovic Orban. De asemenea, deputatul consideră că numirea lui Neamţu ar încălca protocolul de colaborare între PNL şi USR PLUS care a fost semnat înainte de campanie şi care prevede că fiecare partid va avea câte un viceprimar

RomaniaTV.net
05 oct. 2020, 12:17
USR nu-l vrea pe Mihail Neamţu viceprimar al Capitalei. „Nu am avut nicio discuţie. Ar fi o abatere de la protocolul cu PNL”

„Deocamdată sunt doar zvonuri şi nimic mai mult. Nu am avut nicio discuţie concretă pe acest subiect. Susţinerea lui Mihail Neamţu ar fi o abatere de la protocolul semnat între Alianţa USR PLUS şi PNL. Ne-am angajat să avem un viceprimar fiecare. Mihail Neamţu a fost unul dintre cei care au propagat minciuni despre USR în campanie. Eu nu pot să le recomand consilierilor generali USR un vot pentru Mihail Neamţu. Când s-a pus problema ca Neamţu să fie candidatul comun al dreptei pentru Sectorul 3, filiala USR de acolo a reacţionat dur, a fost extrem de supărată”, a declarat Claudiu Năsui, liderul USR Bucureşti, conform Adevărul.

PNL va colabora cu PMP la nivel naţional. Protocolul a fost semnat

PNL a validat protocolul de colaborare cu PMP, la nivelul administraţiilor locale. Întrebat despre şansele ca Mihail Neamţu să fie viceprimar, Ludovic Orban a precizat că nu este exclusă această variantă.

Ludovic Orban, anunţ care poate nemulţumi USR: Alianţă cu PMP şi în Capitală. Posibil viceprimar de la partidul lui Băsescu

Legea prevede că pot fi doi viceprimari ai Capitalei. Protocolul semnat în august între PNL şi USR PLUS prevede că unul dintre viceprimarii lui Nicuşor Dan va fi Vlad Voiculescu, iar al doilea va fi numit de PNL.

Cătălin Deaconescu şi Stelian Bujduveanu au cele mai mari şanse pentru postul de viceprimar. În aceste condiţii, PNL ar trebui să renunţe la funcţie în favoarea lui Mihail Neamţu, spun surse politice, citate de Adevărul.

Reacţia lui Mihail Neamţ după ce ar fi în cărţi pentru postul de viceprimar

„Susţinerea Mişcarii Populare mă onorează. Premierul Orban a spus că este o opţiune de luat în calcul. Decizia finală rămâne, însă, la Nicuşor Dan (care n-are o majoritate confortabilă dacă un singur consilier PNL sau USR absentează, se îmbolnăveşte ori defectează…”, a scris Mihail Neamţu pe Facebook.

La noi mereu se vorbește mai mult despre oameni și mai puțin despre proiecte. Am auzit zilele acestea formula „Mihai…

Posted by Mihail Neamtu on Sunday, October 4, 2020

Nicuşor Dan, primarul ales al Bucureştiului, a anunţat că ar vrea să coopteze şi PMP în noua majoritate din Consiliului General al Municipiului Bucureşti, cu toate că PNL şi Alianţa USR PLUS au o majoritate la limită: un singur vot mai mult.

În vară, Alianţa USR PLUS s-au opus unei alianţe cu partidul lui Traian Băsescu.

Ludovic Orban recunoaşte că se fură voturi la alegerile din România: „Sunt oameni instruiţi”