PNL va colabora cu PMP la nivel naţional. Protocolul a fost semnat

Forul de conducere al PNL a aprobat luni protocolul de colaborare cu PMP la nivelul administraţiilor locale. Întrebat despre posibilitatea ca Mihail Neamţu, vicepreşedintele PMP, să fie viceprimar, Ludovic Orban, liderul PNL, a precizat că nu exclude această variantă. 

RomaniaTV.net
05 oct. 2020, 09:06
PNL va colabora cu PMP la nivel naţional. Protocolul a fost semnat

UPDATE: Biroul Politic al PNL a ratificat, luni, colaborarea cu PMP, la nivelul consiliilor locale şi al consiliilor judeţene.

„Am votat şi am ratificat protocolul de colaborare în plan local între PNL şi PMP. După cum bine ştiţi, PMP se află la guvernare alături de PNL, facem parte din aceeaşi familie a Partidului Popular European şi am luat decizia ca în consiliile locale, judeţene să avem un protocol de colaborare pentru a pune în aplicare programele locale şi pentru a pune în aplicare promisiunile ambelor partide”, a anunţat, luni, secretarul general al PNL, conform News.ro.

Ştirea iniţială:

„Mâine (luni, n.red) aprobăm în forurile de conducere un protocol de colaborare cu PMP în consiliile judeţene şi locale, inclusiv la Bucureşti. PMP e aliat cu noi la guvernare şi chiar dacă a existat o candidatură separată, care trebuie să recunoaştem ne-a dat ceva emoţii. M-a surprins candidatura. La experienţa pe care o are fostul preşedinte ar fi trebuit să ştie că voturile pe care le va obţine vin de la electoratul de dreapta. Iar candidatura a redus din voturile pentru Nicuşor Dan. Chiar dacă am pierdut din voturile unor votanţi de dreapta, Nicuşor Dan a reuşit să câştige”, a declarat Ludovic Orban, duminică seara, la România TV.

Întrebat dacă unul dintre viceprimari va fi şi Mihail Neamţu, preşedintele PNL a răspuns: „Nu excludem această variantă”.

„Mă întorc în istorie un pic, deşi am spus că nu o s-o fac. Aia cu legenda că s-ar fi negociat să fie Neamţu candidat la Sectorul 3 şi că nu am acceptat noi, este o legendă, o poveste. Nici acum nu s-a discutat ca Mihail Neamţu să fie viceprimar general. Sigur o să discutăm lucrurile pentru ca lucrurile să fie cât mai bine în următorii patru ani”, a explicat Orban.

Nicuşor Dan: Principalele probleme ale Capitalei sunt termoficarea, poluarea şi traficul. Gabriela Firea, o persoană conflictuală

Potrivit News.ro, Eugen Tomac, preşedintele PMP, a anunţat că i-a propus premierului Ludovic Orban un acord de colaborare în administraţiile de dreapta, unde pot fi formate majorităţi între partidele de dreapta. Tomac a mai afirmat că PMP va merge pe cont propriu la alegerile parlamentare.

Liderul PMP a mai declarat că nu poate confirma informaţiile potrivit cărora a negociat cu PNL ca Mihail Neamţu să fie viceprimar al Capitalei deoarece nu a fost semnat protocolul de colaborare cu PNL.

Tomac a precizat că „vom negocia foarte multe funcţii în toată ţara, inclusiv în Bucureşti”.

În schimb, fostul președinte Traian Băsescu îl avertizează pe Ludovic Orban că partidul din care face parte, PMP, nu va accepta decât o alianță totală, la toate primăriile și consiliile județene, iar nu doar acolo unde le convine liberalilor.

Traian Băsescu, despre alianţa cu PNL: „Nu vrem să fim pelerine lor de ploaie”