E oficial! USR PLUS a ales noul ministru al Sănătăţii. Ioana Mihăilă a candidat la Primăria din Oradea şi are o clinică privată

După o săptămână de la decizia lui Florin Cîţu de a-l demite pe Vlad Voiculescu de la ministerul Săntăţii, USR PLUS a ales cine să preia acest portofoliu.

21 apr. 2021, 12:03
E oficial! USR PLUS a ales noul ministru al Sănătăţii. Ioana Mihăilă a candidat la Primăria din Oradea şi are o clinică privată

USR PLUS a ales noul ministru al Sănătăţii. Medicul Ioana Mihăilă este propunerea USR PLUS pentru funcția de ministru al Sănătății. Decizia a fost luată în ședința din această dimineață a conducerii Alianței, după ce coaliția a pus capăt aseară crizei generate de demiterea lui Vlad Voiculescu.

E oficial! USR PLUS a ales noul ministru al Sănătăţii. Ioana Mihăilă a candidat la Primăria din Oradea şi are o clinică privată

Ioana Mihăilă afirmă prioritatea sa va fi rezolvarea crizei sanitare prin măsuri concrete care să vină în sprijinul spitalelor.

„Prioritatea mea va fi rezolvarea crizei sanitare prin măsuri concrete care să vină în sprijinul spitalelor. Sunt medic şi cunosc îndeaproape care este situaţia din spitale şi cu ce se confruntă colegii mei de mai bine de un an. Au nevoie de soluţii ferme şi clare şi asta îmi propun să fac, alături de colegii mei din minister – să venim în ajutorul lor, iar tot ce a fost făcut bun până acum va fi continuat. Rămân consecventă angajamentelor pe care mi le-am asumat ca secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: refacerea infrastructurii de sănătate, sprijinirea segmentului ambulatoriu şi a medicinei de familie, precum şi alocarea finanţărilor pe criterii obiective. Depolitizarea sistemului de sănătate va fi un punct esenţial al mandatului meu”, a declarat Ioana Mihăilă.

Ioana Mihăilă este medic endocrinolog. Potrivit declaraţiei de avere, deţine împreună cu soţul său o clinică medicală, a candidat la Primăria Oradea şi, potrivit propriilor declaraţii, s-a înscris în PLUS încă de la începutul partidului.

În 2020, a încasat 14.400 de lei ca endocrinolog la firma Dermalite SRL, de la care a avut şi dividende de 137.000 de lei. Soţul său a încasat 14.400 de lei ca medic specialist radiologie la Osteoprotect SRL, de unde a obţinut şi dividende în valoare de 382.000 de lei.

Ea deţine mai multe terenuri şi case în Oradea, are peste 400.000 de lei în conturi şi a acordat un împrumut de 20.000 de lei USR în campania electorală. Împreună cu soțul său deţine două terenuri intravilane în Oradea un teren de 500 m pătrați obținut prin donație și o cotă într-un apartament din Cluj-Napoca. Are un spațiu comercial de 437 de metri pătrați obținut tot prin donație din 2015. Ioana Mihăilă a fost numită în martie în funcţia de secretar de stat în Ministrul Sănătăţii

”În urma numirii mele în funcţia de Secretar de Stat la Ministerul Sănătăţii, am primit atribuţii de coordonator al structurilor din cadrul ministerului care gestionează investiţiile din fonduri externe: Unitatea de implementare a proiectelor prin Banca Mondială, Unitatea de implementare şi coordonare programe, Direcţia de monitorizare a implementării proiectelor pentru spitale regionale.

În acest mandat vreau să promovez măsuri care cresc accesul pacienţilor din zonele rurale şi din comunităţile defavorizate la asistenţa medicală prin investiţii în centrele comunitare şi în cabinetele de medicină de familie. Voi face, de asemenea, tot ce ţine de mine pentru a promova digitalizarea sistemului de sănătate şi operaţionalizarea registrelor de boală. Mă bucur că am alături o echipă de profesionişti, oameni harnici şi dedicaţi”, afirma Ioana Mihăilă atunci.

Klaus Iohannis, despre noul ministru al Sănătăţii:

„Probabil în această seară cred că vom avea ceremonia pentru un nou ministru al Sănătăţii. Despre numirea noului ministru veţi afla pe parcursul zilei planificarea noastră. Vom vorbi mai în detaliu atunci.”

Citeşte şi: Ioana Mihăilă, propunerea USR-PLUS pentru funcţia de ministru al Sănătăţii. Vlad Voiculescu: Îi ofer susţinerea mea
 


loading...
Partenerii noștri