USR PLUS, apel disperat către PSD şi AUR: „Cerem celorlalte partide politice să depunem şi să votăm urgent moţiunea! Florin Cîţu trebuie să plece!”

USR PLUS merge în continuare pe ideea lansată miercuri seară, de a susţine o moţiune de cenzură împotriva premierului Florin Cîţu, deşi nu este încă clar în ce formă va fi depusă aceasta şi de cine va fi semnată.

02 sept. 2021, 13:04
USR PLUS, apel disperat către PSD şi AUR: „Cerem celorlalte partide politice să depunem şi să votăm urgent moţiunea! Florin Cîţu trebuie să plece!”

Miercuri seară, Dacian Cioloş a fost primul lider USR PLUS care a lansat ideea susţinerii unei moţiuni de cenzură la adresa premierului Florin Cîţu, dar nici el nu a precizat dacă formaţiunea pe care o conduce va depune o moţiune separat de cea deja pregătită de PSD.

În urma anunţului lui Cioloş, miercuri seară atât Marcel Ciolacu cât şi liderul AUR George Simion s-au grăbit să anunţe că nu vor vota o moţiune depusă de USR PLUS, atâta timp cât ei au anunţat deja un astfel de demers.

PSD urmează să facă declarații la ora 13.00 în contextul actualei tensiuni din coaliția de guvernare. Astfel, Sorin Grindeanu, în cazul în care premierul Florin Cîțu nu-și va da demisia în aceste zile de la șefia Guvernului și cel mai probabil nu se va întâmpla, va cere angajamente ferme din partea USR PLUS în privința unei moțiuni de cenzură, susțin surse social-democrate.

Grindeanu va cere semnături pentru susținearea moținuii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, fie un angajament verbal clar în primă fază.

„Social-democrații nu vor să fie băieți de mingi”, susțin sursele citate, pentru a fi folosiți de USR PLUS într-o eventuală renegociere a guvernării cu PNL.

Citeşte şi: SURSE Biroul Politic Naţional al PNL a votat în unanimitate susţinerea lui Cîţu pentru funcţia de premier

USR PLUS: „Este o moţiune necesară şi poate fi evitată doar dacă Florin Cîţu îşi dă demisia”

„Cele 80 de voturi ale USR PLUS care au ajutat la formarea actualei majorități sunt astăzi semnături pe moțiunea de cenzură pe care am anunțat-o aseară după demiterea abuzivă și lipsită de temei a ministrului Stelian Ion.

Îi invităm alături de noi pe toți parlamentarii responsabili și interesați ca această criză politică declanșată de un prim-ministru iresponsabil să dureze cât mai puțin.

Cerem celorlalte forțe politice să nu intre în tergiversări și jocuri politicianiste, să depunem și să votăm urgent moțiunea. E momentul să vedem dacă discursul se transpune în fapte.

Florin Cîțu trebuie să plece.

Este o moțiune necesară și poate fi evitată doar dacă Florin Cîțu își dă demisia de onoare sau coalția îi retrage sprijinul politic.”, este comunicatul postat joi pe pagina de Facebook a USR PLUS.

Citeşte şi: Ludovic Orban iese la atac înainte de şedinţa PNL convocată de Cîţu: „Cred că nu aveţi îndoieli legate de capacitatea mea de a asigura o majoritate parlamentară mai solidă”