USR – PLUS îl propune premier pe Dacian Cioloş. Dan Barna anunţă că Alianţa vrea să intre la guvernare

Alianţa USR - PLUS a anunţat cu ce propunere va merge joi la consultările cu şeful statului de la Palatul Cotroceni. 

05 feb. 2020, 17:53
USR – PLUS îl propune premier pe Dacian Cioloş. Dan Barna anunţă că Alianţa vrea să intre la guvernare

„USR susține dizolvarea acestui parlament și organizarea de alegeri anticipate.

Actualul Parlament, dominat de o majoritate toxică, și-a dovedit limitele. România nu poate merge înainte cu el.

Am luat act de afirmațiile Președintelui României din această seară privind o posibilă nouă formulă guvernamentală în cazul în care nu se găsește majoritatea pentru anticipate. Mâine, la consultările de la Cotroceni, delegația USR îi va comunica șefului statului faptul că Alianța USR-PLUS este pregătită să participe, cu miniștri, la o guvernare al cărei prim obiectiv să fie adoptarea unei ordonanțe de urgență care să instituie revenirea la alegerile de primari în două tururi.

Acest scenariu este valabil doar în situația în care majoritatea de sorginte pesedistă din parlament va face imposibilă organizarea anticipatelor.

Reamintesc că Alianța USR PLUS are o propunere de premier în persoana lui Dacian Cioloș. Avem, de asemenea, oameni competenți pentru posturile de miniștri dintr-un viitor guvern”, a scris Dan Barna pe Facebook.

Citeşte şi: Klaus Iohannis cheamă partidele la consultări, joi, la Palatul Cotroceni. Numele noului premier desemnat, anunţat joi seară

Preşedintele Klaus Iohannis va organiza joi consultări la Palatul Cotroceni cu partidele parlamentare, după ce Guvernul condus de Ludovic Orban a picat. Moțiunea de cenzură împotriva Executivului PNL a fost adoptată cu 261 de voturi şi 139 împotrivă. Guvernul Orban a picat după doar trei luni de la instalare.