UTIL: Ce nu ai voie sa iei în avion la bagajul de mână

Vine vacanta, iar daca pleci in calatorie cu avionul este bine sa stii ca sunt obiecte pe care nu ai voie sa le iei in bagajele de mana. Verifica lista inainte de a pregati bagajele pentru a fi singur ca nu ai probleme la chek-in.

14 iun. 2017, 08:34
UTIL: Ce nu ai voie sa iei în avion la bagajul de mână

Iata ce nu ai voie sa iei in avion la bagajul de mana.

Lichide peste 100 ml
Lichidul trebuie sa se afle intr-un recipient cu capacitate de maximum 100 ml. Toate recipientele cu lichid care respecta limita de volum de 100 ml trebuie sa incapa intr-o punga de plastic de 1 litru, transparenta si resigilabila, cu dimensiuni de 20 x 20 cm. Punga de plastic va fi prezentata separat la verificarea de securitate. Orice lichid care nu corespunde cerintelor de mai sus va fi aruncat. In aceasta categorie intra sampoanele, gelul de dus, pasta de dinti. Oja poate fi acceptata in punga resigilabila, insa nu ai voie sa-ti faci unghiile in avion.

Normele in ceea ce priveste medicamentele depind de la tara la tara, asa ca este indicat sa te pui la curent cu politica locala, dar si a tarii spre care calatoresti. Daca, insa, urmezi un tratament care necesita utilizarea zilnica de medicamente (lichide, injectii), este nevoie de scrisoare medicala. De asemenea, este recomandat ca in bagajul de mana sa ai tratamentul pentru mai multe zile, astfel incat, daca se ratacesc bagajele de cala, sa nu ramai fara medicamente.

Obiecte care fac parte din categoria „lichide” sunt si untul de arahide, mascara, globurile decorative cu lichid, spray-urile cu aerosoli..

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.