UTIL Cum să rezişti caniculă

Toţi oamenii suferă când este caniculă, de la cei mai bătrâni şi persoanele care suferă de boli cardiovasculare sau diabet, la tineri sănătoşi şi copii.

RomaniaTV.net
22 iun. 2012, 06:13
UTIL Cum să rezişti caniculă

Pe măsură ce organismul îmbătrâneşte, îşi pierde abilitatea de a transpira şi de a regla temperatura corpului. Aceasta este şi explicaţia pentru care oamenii în vârstă au tendinţa de a-şi lua mai multe haine pe ei. Pielea se subţiază şi nu mai oferă protecţie în ceea ce priveşte razele soarelui. Circulaţia precară a sângelui, bolile de inimă, plămâni sau rinichi, supraponderabilitatea sau kilogramele sub limita normală, medicamentele precum cele pentru Alzheimer, tranchilizantele, sedativele, diureticele, antihistaminicile, antidepresivele, drogurile, amfetaminele contribuie la scăderea capacităţii de a face faţă temperaturilor ridicate.

 Sfaturi pentru a avea răcoare

– Poartă haine lejere, în culori deschise, din fibre naturale. Nu ieşi la soare fără pălării, şepci şi umbrele.

– Apelează la aerul condiţionat sau la ventilatoare. Dacă nu ai aparat de aer condiţionat, află aici cum poţi face răcoare în casă.

– Evită expunerea directă la soare. Poartă ochelari de soare şi foloseşte cremă de protecţie cu factor UV +30

– Limitează efortul fizic. Dacă este neapărată nevoie să faci mişcare, alege exerciţiile fizice uşoare şi fă-le seara, când este răcoare.

– Bea multe lichide, apă plată şi multe sucuri de legume şi fructe. Evită alcoolul, cafeaua şi ceaiul.

Citeşte mai mult pe Sfatulparintilor.ro.