Utilizatorii eBay sunt în pericol: Motivul pentru care trebuie să îţi schimbi PAROLA ACUM

Site-ul de licitatii eBay îi sfatuieste pe cei 200 de milioane de utilizatori sa isi modifice parolele de acces pe site, recunoscand ca a fost victima unui atac informatic ce a compromis o mare parte a bazelor de date. Baza de date a fost compromisa la final de februarie si inceput de martie, hackerii obtinand acces la parole criptate, adrese de e-mail, adrese fizice, numere de telefon si date de nastere.

21 mai 2014, 15:07
Utilizatorii eBay sunt în pericol: Motivul pentru care trebuie să îţi schimbi PAROLA ACUM

Compania a inceput să trimita e-mail-uri celor inregistrati pentru a le cere sa-si schimbe parola de intrare pe site, dar si pe alte site-uri, potrivit ebay.com.

Citeşte şi Flappy Bird creează „monştrii” profitori după dispariţie: Se vând smartphone-uri cu celebrul joc preinstalat

Din primele informatii se pare ca hackerii au obtinut acces, spargand conturile de log-in ale unor angajati care duceau catre bazele de date cu informatii despre cei care vand si cumpara pe site-ul de licitatii.

Compania spune ca investigheaza atacurile respective, adaugand ca va colabora cu autoritatile pentru ca lucrurile sa fie descoperite. eBay mai spune ca infractorii nu au obtinut si informatii financiare despre useri. Compania a adăugat ca divizia PayPal nu a fost afectata, fiindca datele sunt stocate separat si bine criptate.

Citeşte şi A vrut un Xbox One la ofertă, dar când s-a uitat în colet, SURPRIZĂ: Până şi mama mi-a zis că sunt PROST

Numarul total de useri eBay este de 233 milioane, insa doar 128 milioane dintre acestia sunt activi pe site.