Va escalada conflictul din Ucraina în cel de-Al Treilea Război Mondial? Răspunsul premierului Nicolae Ciucă. Vești îngrijorătoare

Premierul Nicolae Ciucă nu poate oferi garanții românilor care se tem de izbucnirea celui de-Al Treilea Război Mondial, pe fondul tensiunilor din Ucraina. 

27 sept. 2022, 23:16
Va escalada conflictul din Ucraina în cel de-Al Treilea Război Mondial? Răspunsul premierului Nicolae Ciucă. Vești îngrijorătoare

Într-un interviu oferit marți seara, pentru Antena 3, premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre cel mai negru scenariu pentru omenire, izbucnirea celui de-Al Treilea Război Mondial.

Generalul în rezervă nu-și poate asuma vreun angajament, în prezent. Totuși, premierul a anunțat doar că „orice retorică” privind o eventuală izbucnire a unui conflict major ar reprezenta „foarte mult ca mesaj, pentru cetățeni”.

„Cetăţenii sunt şi aşa destul de înfricoşaţi de orice evoluţie şi orice retorică ce apare în spaţiul public. Să vorbim despre o escaladare astfel încât să capete o astfel de dimensiune cred că este foarte mult, ca mesaj, pentru cetăţeni”, a comentat Nicolae Ciucă.

 

Afirmație îngrijorătoare a premierului Nicolae Ciucă, pe fondul conflictului militar din Ucraina

 

Oficialul de la Palatul Victoria a venit cu vești proaste marți seara. Conflictul din Ucraina nu se va termina prea curând.

„(…) Pe datele concrete de astăzi nu sunt semnale încurajatoare care să ne conducă la o concluzie că războiul s-ar termina într-un timp foarte scurt.

Tot noi, românii, avem o vorbă în care spunem că nu aduce anul ce aduce ceasul. Şi atunci, nu pot să mă hazardez să dau un răspuns când se va încheia acest război”, a mai punctat Nicolae Ciucă.

Comentariile premierului au venit după ce în regiunile separatiste pro-ruse din Ucraina s-a desfășurat în bune condiții referendumul pentru alipirea Donekțului, Luganskului, Herson și Zaporojie la Federația Rusă. Astfel, potrivit declarațiilor lui Vladimir Putin, din martie, 2022, obiectivele militare ale „operațiunii speciale” au fost atinse.