CÂND SE REDESCHID ŞCOLILE. Elevii revin la cursurile online după ce vacanţa de primăvară s-a terminat

Elevii revin la cursurile online, după încheierea vacanței de primăvară. Din cauza pandemiei de coronavirus școlile au fost închise în toată țara începând cu 11 martie, astfel că elevii studiează de acasă prin intermediul cursurilor online. Până acum, Ministerul Educaţiei a anunţat că nu se pune problema îngheţării anului şcolar. De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că se ia în calcul o relaxare a măsurilor impuse de stare de urgenţă după data de 15 mai. În aceste condiţii s-ar putea ca elevii să revină gradual la şcoală, în primă fază cei din anii terminali care urmează ca în iulie să susţina Evaluarea Naţională sau Bacalaureatul. 

RomaniaTV.net
21 apr. 2020, 09:53
CÂND SE REDESCHID ŞCOLILE. Elevii revin la cursurile online după ce vacanţa de primăvară s-a terminat

Inspectoratul Școlar al Municipiului București a anunţat luni că elevii vor relua școala prin intermediul curusurilor online, după ce vacanța de primăvară a luat sfârșit.

Mâine reîncep cursurile după vacanţa de primăvară. Elevii vor relua cursurile cu procedurile stabilite dinainte de vacanţă, adică prin studiul de acasă şi prin intermediul online-ului”, a spus Roxana Cercel, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, citată de redactia.ro.

Citeşte şi: Guvernul pregăteşte ordonanţa de urgenţă pentru admiterea online la facultate. Tipul de test, stabilit de fiecare universitate în parte

Aceasta a declarat că au fost alcătuite o serie de lecții înregistrate pentru anii terminale, clasele VIII și XII, iar lecțiile vor fi difuzate pe TVR2. Pentru clasele I-VII și IX-XI, Inspectoratul Școlar a înregistrat lecții pentru toate disciplinele, în regim online, acestea fiind publicate pe pagina de Facebook a Inspectoratului și pe Youtube.

De asemenea, comunicarea dintre profesori și elevi se va face cu ajutorul aplicației ZOOM, iar pe site-ul inspectoratului sunt încărcate platforme recomandate părinților și o serie de tutoriale.

Citeşte şi: BURSE ELEVI. Veste proastă pentru sute de mii de şcolari, se taie bursele pe perioada stării de urgenţă

În ceea ce priveşte redeschiderea şcolilor, Marina Manea, inspector general adj. în cadrul ISMB, a declarat la Digi24 că deocamdată Ministerul Educaţiei nu a făcut noi precizări cu privire la reluarea cursurilor în şcoli, dar cel mai probabil reluarea cursurilor se va face gradual, întâi pentru elevii din anii terminali.