Vacanță Bulgaria 2023. Cât costă închirierea unui șezlong cu umbrelă pe litoralul bulgăresc

Prețurile piperate practicate de operatorii de turism de pe litoralul românesc îi determină pe români să aleagă pachete turistice pe litoralul bulgăresc sau în Grecia.

27 mai 2023, 15:41
Vacanță Bulgaria 2023. Cât costă închirierea unui șezlong cu umbrelă pe litoralul bulgăresc

Și în 2023, pe litoralul bulgăresc sunt așteptați zeci de mii de turiști din România. Sunt atrași de calitatea serviciilor, programele all inclusive și de prețurile mult mai mici decât cele practicate de operatorii din România.

Cât costă închirierea unui șezlong cu umbrelă pe litoralul buulgăresc

Italia, Spania şi Grecia sunt cele mai populare destinaţii de vacanţă pentru care românii vor opta în această vară, însă pe listă se mai află Turcia, Franţa sau Portugalia, arată o analiză publicată, marţi, de o platformă online de rezervări bilete de avion.

Conform datelor eSky, pentru 2023, Italia rămâne pe primul loc în topul vacanţelor organizate pe cont propriu, cu 30% din totalul căutărilor pentru cele mai populare zece destinaţii. Oraşele în care românii aterizează pentru a-şi începe vacanţele sunt, în principal, Roma, Milano, Veneţia, Napoli, Bologna şi Catania, în Sicilia.

Citește și: Prețuri uluitoare pentru un sejur la mare! De ce reduceri poți beneficia prin programul „Litoralul pentru toți” 2023

Ierarhia continuă cu Spania (locul 2) şi Grecia (locul 3), ponderea acestor ţări în clasamentul celor mai populare zece destinaţii fiind de 26%, respectiv 17% în total căutări. Barcelona, Madrid, Valencia, Alicante au fost oraşele care i-au interesat cel mai mult pe români în Spania. Pe de altă parte, în Grecia, sunt preferate: Atena, Corfu, Zakynthos şi insula Heraklion.

De asemenea, locul 4 în clasamentul destinaţiilor de top pentru vacanţa din acest an este ocupat de Franţa, cu zboruri către Paris şi Nisa.

Urmează Turcia, cu Istanbul şi Antalya, ca principale oraşe preferate, iar Portugalia, Cipru, SUA, Emiratele Arabe Unite şi Egipt sunt cele cinci locuri care completează lista celor mai bune destinaţii de vacanţă pentru acest sezon estival. În acest context, ţara de origine a vinului de Porto de pe coasta Atlanticului reprezintă 3% din căutările de pe listă, procent similar cu preferinţele pentru Cipru.

Citește și: Cât costă o noapte de cazare pe litoralul românesc în minivacanța de Rusalii. Prețurile s-au scumpit cu 16%, nu oricine își mai permite

Între destinațiile preferate de românii care preferă să ăși organizeze vacanțele pe cont propriu este și Bulgaria. Dacă vă gândiți la un concediu pe litoralul bulgăresc, atunci trebuie să aveți în vedere, printre altele, și costurile pentru închirierea unui șezlong cu umbrelă. Potrivit cancan.ro, politicienii din Bulgaria pregătesc o aplicație specială prin intermediul căreia să fie efectuate plăți pentru șezlong și umbrelă.

„Din câte știu, aplicația va fi similară celor pentru rezervarea online a biletelor pentru stadioane sau filme. La fel ca și plata camerelor de hotel prin alte tipuri de aplicații. Va fi la fel de rapid, ușor și simplu de utilizat. Perspectiva că umbrelele și șezlongurile vor fi rezervate este greșită. Acestea vor fi plătite direct. Soluția creată nu va oferi posibilitatea rezervării șezlongurilor, ci doar plata online a acestora. Mai punem la socoteală și faptul că turiștii își calculează din ce în ce mai mult bugetul, iar online poate fi ușor de urmărit”, a declarat Simeon Tsvetkov, reprezentant al Asociației pentru Dezvoltarea Managementului Activităților pe Plajă.

Prețurile pentru șezlog diferă de la o stațiune la alta. De exemplu, în Burgas, umbrela va costa 1,20 leva (aproape 3 lei). În Sunny Beach, închirierea unei umbrele cu șezlong costă în jur de 10 leva (25 de lei). În Varna, pentru un șezlong cu umbrelă, plata totală va fi de 10 leva (fiecare facilitate va costa câte 5 leva). De asemenea, vor exista zone în care plata va ajunge la 15 leva (în jur de 38 de lei).

Cât despre plajele din Albena, prețurile vor fi aceleași ca anul trecut. Turiștii vor plăti 21 de leva pentru două șezlonguri cu o umbrelă. Pe plaja Alepu, pentru un șezlong cu umbrelă, turistul va plati 14 leva (6 leva pentru umbrelă, 8 leva pentru loc).

La plajele din Sozopol și Pomorie-Est, o umbrelă va costa 7 leva. În Kraimorie, un șezlong cu umbrelă va costa 16 leva.