Vacanță de Paște 2023. Cât te costă patru zile în Bucovina

Vacanță de Paște 2023. Românii au început să își facă planuri pentru zilele libere pe care le vor avea cu ocazia sărbătorii pascale. Destinaţiile preferate pentru a sărbători cu familia sunt Delta Dunării, litoralul şi Maramureşul. 

16 mart. 2023, 10:25
Vacanță de Paște 2023. Cât te costă patru zile în Bucovina
Vacanță de Paște 2023

Vacanță de Paște 2023. În 2023, Paştele Ortodox şi Paştele Catolic pică la o săptămână distanţă între ele. La ortodocşi, Paştele o să fie sărbătorit pe 16 aprilie, în timp ce Paștele catolic se sărbătorește în 9 aprilie.

Vacanță de Paște 2023

Potrivit specialiștilor, preţurile pentru vacanţele de Paște au crescut și cu 20 de procente, față de anii trecuți.  Cele mai multe rezervări pentru vacanţa de Paşte s-au făcut deja pentru litoral şi Delta Dunării.

,,Dacă mergem spre Delta Dunării, resorturile de patru stele pornesc de la 400 de euro, cazare cu cina festivă inclusă, iar dacă mergem spre cinci stele unde avem toate mesele incluse şi foarte multe activităţi tarifele depăşesc un pic 600 de euro„, a declarat reprezentantul unei agenții de turism pentru Observatornews.ro.

Românii nu scapă de scumpiri nici în Maramureş, care este în topul preferinţelor. Cazarea într-o casă tradiţională din lemn costă aproape două mii de lei de persoană.

Gazdele din Bucovina îşi aşteaptă turiştii cu o majorare de tarif de 10 procente. În medie, pachetul de Paşte de patru nopţi costă în jur de 4.800 de lei. Pensiunile includ în ofertă demonstraţii de încondeiat ouă, spectacole de dansuri populare şi vântoare de ouă, pentru micii oaspeţi.

Citește și: Prognoza meteo de Paşte 2023. Ce vreme aduce iepuraşul în aprilie, Accuweather a actualizat hărţile

Carnea de miel se scumpește

Românii vor scoate din buzunar între 45 şi 50 de lei pe kilogram în perioada Paştelui. Nicolae Cioranu, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine Arad, afirmă că preţul corect al unui kilogram de carne de miel în perioada sărbătorilor pascale va fi între 45 şi 50 de lei.

Nicolae Cioranu susține că dacă prețul cărnii de miel va fi sub aceste valori este strict problema fermierului. Mai mult, acesta a afirmat că majoritatea românilor preferă să ia mielul direct de la producător şi nu din supermarket sau din piaţă.

Deja cumpărători de carne de miel spun că se duc să ia un miel, dar nu îl mai iau din supermarket, nu mai mă duc să îl iau din piaţă, mă duc să îl iau direct din fermă. Îmi spunea un fermier că el deja are programate vreo 200 de capete cu 50 de lei kilogramul, dar direct la consumator. Este un lucru bun, dar nu poate toată ţara să îl facă”, a declarat Nicolae Cioranu.