Vacanţă în Grecia: Insula Limnos

Când vrei să afli câte insule are Grecia, răspunsul variază între 1200 şi 6000, în funcție de dimensiunea minimă pentru a le lua în considerare. Dintre acestea, se spune că în jur de 200 sunt locuite. Una dintre ele este Limnos, situată în partea de nord a Egeei, la doar 700 km de Bucuresti. Insula este plină de plaje aproape virgine, golfuri şi peninsule înconjurate de ape turcoaz cristaline.

RomaniaTV.net
26 iun. 2018, 14:25

Cu o lungime de 260 km de litoral, Insula Limnos are aproape 100 de plaje, dintre care şi câteva bine organizate unde te poţi răsfăţa cu băuturi reci şi sezlonguri, dar şi plaje sălbatice unde poţi să te bucuri în linişte de natură.
Liniştea de pe insulă s-ar putea să vă ia prin surprindere, daca e să comparam cu mai popularele şi mai vizitatele destinaţii greceşti.

Limnos poate satisface o mare varietate de turişti, de la grupuri numeroase, iubitori de natură de toate vârstele, tineri îndrăgostiţi, pasionaţi de sporturi nautice sau familii cu copii. Oferta de cazare este variată, de la complexuri hoteliere moderne pana la hoteluri cu tradiţie, pensiuni rustice sau campinguri, dar indiferent de alegerea făcută poţi să fii sigur că vei fi bine tratat, cu ospitalitatea şi optimismul caracteristic locuitorilor insulei.

Orice popas la tavernă este un festin cu produse locale. Limnos se poate mândri cu branză feta, pastele de casă şi peştele proaspat, servit binenţeles alaturi de vinuri grecesti locale. Se spune ca localnicii au învăţat viticultura chiar de la Thoas, fiul lui Dionisos şi al Ariadnei.
Indiferent de tipul de vacanţă dorit, în Limnos vei întâlni de la lăcaşuri de cult la muzee care spun povestea insulei începând cu timpurile preisorice. Locuită încă din cele mai vechi timpuri, puţini ştiu că aici s-a construit primul parlament din lume sau că a fost casa zeului Hefaistos.

 

Limnos este un fascinant caleidoscop unde istoria recentă se împleteşte cu cea antică. Insula este inca nesufocata de turismul de masa si pentru cautatorii de autentic si pasionatii de povesti mitologice, o astfel de vacanta poate deveni un vis implinit.