Vacanţa în străinătate, cu 20% mai ieftină primăvara decât în sezonul estival. Vezi câteva oferte

Unii români aleg să meargă în concediu în străinătate în afara sezonului estival, cu cheltuieli de până la 20% mai mici. Chiar dacă temperaturile medii ajung în jur de 20 de grade Celsius, iar apa mării este încă rece, clienţii se bucură de  mai multe servicii la hotel, unde ofertele încearcă să compenseze vremea nepotrivită. 

04 mart. 2013, 07:09
Vacanţa în străinătate, cu 20% mai ieftină primăvara decât în sezonul estival. Vezi câteva oferte

O excursie cumpărată pentru luna mai în Grecia este mai ieftină cu până la 20% faţă de un sejur în plin sezon. „Preţul unei vacanţe în Rhodos este cu 20% mai mic în luna mai, comparat cu lunile iulie şi august”, a spus pentru ROMÂNIATV.NET, Ciprian Enea, consultant turism travel.ro.

„Ofertele se sezon, în destinaţii precum Costa del Sol, Costa Brava sunt căutate de pensionari care merg în vacanţă cu copii şi nepoţii, de persoane care au concediu în aceste perioade, dar şi de cei care urmăresc ofertele avantajoase specifice exatrasezonului”, explică pentru ROMÂNIATV.NET, Andreea Purcaru, director marketing la Christian Tour.

„Pentru destinaţiile Creta şi Rhodos ofertele din luna mai sunt disponibile pentru toate categoriile de vârstă”, a declarat aceasta.

Pentru destinaţiile din Spania, turiştii pot opta pentru programe de divertisment, seri tematice şi excursii opţionale cu preţuri incluse în tariful sejurului.

„În Costa del Sol se fac excursii opţionale în Marbella, una dintre cele mai curtate staţiuni ale Costei del Sol, datorită calităţii excepţionale a infrastructurii şi a serviciilor pe care le oferă. Dezvoltată în jurul Portului Banus, staţiunea este vestită şi pentru obiectivele ei turistice: Plaza Los Naranjos, primaria, Casa del Corregidor, fortareaţa arabă, Parcul natural Sierra de las Nieves şi Santa Clara Golf”, a mai spus Andreea Purcaru.

Preţuri pentru Spania în extrasezon

Oferta de extrasezon Costa del Sol într-un hotel de 4 stele porneşte de la 385 de euro de persoană şi include transport cu avionul, transferurile de la aeroport la hotel şi întoarcere, 7 nopţi de cazare cu pensiune completă, apă şi vin la masă, o excursie opţionala la Malaga şi asistenţă turistică.

Oferta pe timp de vară în Costa del Sol, Gran Hotel Cervantes, de 4 stele porneşte de la 509 euro de persoană şi include transport cu avionul, transferuri, 7 nopţi de cazare cu mic dejun şi asistenţă turistică.

„Ofertele din extrasezon, pe multe destinaţii, au incluse mai multe servicii decât cele pentru full-sezon. Se poate observa că în Spania, în full sezon pachetul include doar mic dejun, în timp ce în extrasezon pensiunea este completă”, a precizat Ciprian Enea.

Distracţii de extrasezon

În Costa Brava, turiştii pot învăţa să danseze flamenco, genul muzical specific andaluz. De asemenea, au ocazia să viziteze Barcelona, creaţiile lui Gaudi şi vestitul bulevard de promenadă, La Rambla.

Băile Arabe oferă o incursiune fascinantă prin camera caldă, camera fierbinte şi camera rece. Printre altele, turiştii mai pot explora coastele parfumate de păduri unde e loc de un picnic pe cinste cu brânză, pâine, chorizo (mezeluri iberice) şi vin.

În Grecia, oraşul Rhodos care este plin de turişti în iulie şi august, în luna mai este mult mai liber. Se poate vizita Petaloudes (Valea Fluturilor), cea mai populară atractie turistică a insulei, luata cu asalt de turişti în plin sezon estival.

„Aici se poate admira fără grabă miile de fluturi viu coloraţi. Sunt şi zile calde în mai, când temperaturile ajung la 25°C şi se poate face plajă”, spune Ciprian Enea.

Preţuri pentru Rhodos

Oferta în luna mai pentru Rhodos, în hoteluri de 4 şi 5 stele porneşte de la 345 de euro de persoană şi include transport cu avionul, transferuri, 6/7 nopţi de cazare cu demipensiune sau all inclusive în funcţie de hotelul ales, precum şi asistenţă turistică. Oferta pentru lunile de vară în Rhodos cuprinde aceleaşi servicii ca şi în luma mai, numai că preţul pachetului turistic este mai mic cu aproximativ 50 de euro de persoană”, a concluzionat Ciprian Enea.