Vacanţă la mare întreruptă pentru o şansă la viaţă nouă VIDEO

O şansă la o viaţă nouă pentru un copil de 14 ani din Măgura Ilvei, Bistriţa-Năsăud. Băiatul suferă de insuficienţă renală, acum însă s-a găsit un donator pentru transplant. Medicii i-au dat vestea chiar în timp ce băiatul se afla într-o tabără specială.

RomaniaTV.net
20 aug. 2012, 09:00
Vacanţă la mare întreruptă pentru o şansă la viaţă nouă VIDEO

Viorel a plecat la mare şi tocmai acolo a aflat că va fi operat în curând. Donatorul este un copil, tot de 14 ani, din Israel, care venise în vacanţă la bunici, la Cluj. El suferea de astm bronşic şi a făcut o criză care i-a fost fatală. Familia sa a decis să doneze organele băiatului şi astfel cinci copii vor fi salvaţi. Printre ei, şi Viorel.

Părinţii speră ca băiatul lor să scape de chinul prin care trece zi de zi.

„Foarte greu! Să nu fie nimeni ca noi. El a stat aici la cineva să vină la dializă. Am încă trei copii acasă. La el să vii, acasă să stai, e foarte greu. Tensiune, apă să nu beie, restrictţi la mâncare”, a spus mama băiatului, Ioana Bora.

Medicul care se va ocupa de operaţia copilului spune că viaţa lui Viorel se va schimba radical după transplant.

„Copii tolerează foarte greu dializa, le stopează creşterea se produc modificări importante de dezvoltare ulterioară şi dacă poţi să îl readuci la starea de normal a unui copil prin transplat atunci faci un lucru foarte bun”, a spus Prof. Univ Dr. Mihai Lucan, directorul Insitutului De Transplant Renal.

În Cluj-Napoca, pe listele de aşteptare de la Institutul de Urologie sunt 40 de copii ce aşteaptă transplant renal.