VACANŢĂ PE LITORAL. În cât timp ajungi la mare CU TRENUL din cele mai importante oraşe şi cât te costă drumul

Românii care încă nu au plecat în concediu sunt cu siguranţă cu gândul mai mult la o vacanţă la mare. Cum vremea începe să încălzească tot mai mult şi să semene a vară, după un iunie extrem de ploios, cu siguranţă lumea se va muta în curând la mare pentru sejururi de câteva zile. Pentru cei care nu au maşini personale sau prieteni cu care să meargă spre litoral, transportul cu trenul este una dintre variante, iar CFR a suplimentat numărul garniturilor care circulă spre judeţul Constanţa odată cu începerea sezonului estival.

04 iul. 2014, 07:57
VACANŢĂ PE LITORAL. În cât timp ajungi la mare CU TRENUL din cele mai importante oraşe şi cât te costă drumul

Pentru cei care vor să fugă câteva zile la mare şi să uite de viaţa agiată din oraşele în care locuiesc, CFR are mai multe oferte pe care românii trebuie să le cântărească.

RomaniaTV.net vine în întâmpinarea cititorilor săi cu o listă a celor mai convenabile trenuri, ca preţuri şi durate ale călătoriei, cu care românii din marile oraşe pot „fugi” spre mare.

Trenuri BUCUREŞTI – CONSTANŢA

Din Bucureşti, dacă iei trenul din Gara de Nord călătoria poate dura două ore şi 25 de minute, cu Inter Regio, la preţuri între 62 şi 92 de lei. Desigur, există şi varianta mult mai ieftină a trenului Regio, care costă între 29,25 lei şi 43,1 lei, dar care face până la Constanţa 6 ore şi 29 de minute.

Trenurile Regio Express pe ruta Bucureşti – Constanţa costă între 30,5 şi 53,5 lei, iar călătoria durează 3 ore şi 28 de minute. Acest tren circulă pe timp de noapte, astfel că puteţi merge la plajă încă de la primele ore ale primei zile de vacanţă.

Călătoria cu trenul de la Bucureşti la Constanţa va dura DOUĂ ORE. Află cum este posibil şi de când

Trenuri IAŞI – CONSTANŢA

Distanţa între Iaşi şi Constanţa pe calea ferată este de 480 de kilometri. O cursă CFR pe ruta Iaşi – Constanţa durează nouă ore şi 43 de minute, cu Inter Regio, cursă directă, la care biletele costă între 94 şi 146 de lei.

O altă variantă de călătorie, care durează puţin peste nouă ore, este cea cu un Inter Regio care trebuie schimbat la Buzău şi costă între 118,7 lei, la clasa a doua, şi 489 lei, la vagon de dormit, în regim single.

Trenuri CLUJ-NAPOCA – CONSTANŢA

Drumul direct cu trenul de la Cluj-Napoca la Constanţa durează peste 14 ore, cu Inter Regio, şi costă între 125 şi 260 de lei.

Există, de asemenea, varianta de a călători spre Constanţa via Bucureşti, iar drumul durează 13 ore şi jumătate şi costă între 141 şi 371 de lei.

Trenuri BRAŞOV – CONSTANŢA

Drumul direct între Braşov şi Constanţa durează, cu Inter Regio, în jur de cinci ore şi 45 de minute. Preţurile sunt cuprinse între 82 de lei, la clasa a doua, şi 126,5 lei, la clasa întâi.

Braşovenii au, de asemenea, la dispoziţie, un Inter Regio de noapte, care face puţin peste 7 ore până în Constanţa. Preţurile sunt cuprinse între 82,5 lei, la clasa a II-a, şi 282,5 lei, la vagon de dormit în regim single.

Ceva mai ieftin, dar şi mai rapid, poate fi drumul Braşov – Bucureşti Nord – Constanţa, cu tren Regio din care te transferi apoi la Inter Regio, şi care costă între 78,7 lei, la clasa a doua şi 109,7 lei (clasa a II-a Regio + clasa I Inter Regio). Durata călătoriei este de 6 ore şi jumătate

De asemenea, braşovenii au opţiunea Inter City până în Bucureşti, de unde se face transfer la Inter Regio către Constanţa. Costurile sunt cuprinse între 115,2, la clasa a II-a, şi 142,2 lei (clasa I Inter Regio), iar călătoria durează aproape 7 ore, cu o oprire de o oră şi 50 de minute în Bucureşti.

Cât timp faci cu maşina până la mare din principalele oraşe ale ţări. Vezi cât costă drumul

Trenuri CRAIOVA – CONSTANŢA

Din Craiova, singurele trenuri care circulă direct spre Constanţa sunt două Inter Regio de noapte. Cel care pleacă la 1:44 face 5 ore şi jumătate până în Constanţa, iar cel care pleacă la 2.32 ajunge la destinaţie după şase ore şi jumătate.

Preţurile sunt cuprinse între 94,5 lei la clasa a II-a, şi 302 lei, la vagon de dormit în regim single.

Restul trenurilor care pleacă din Craiova spre mare presupun transfer la Bucureşti Nord şi fac cel puţin cinci ore şi 45 de minute. Costul călătoriei Craiova – Constanţa cu Inter Regio este cuprins între 112,4 lei, la clasa a II-a, şi 139,4 lei (clasa I Bucureşti – Constanţa).

Trenuri TIMIŞOARA – CONSTANŢA

Drumul cu trenul Timişoara – Constanţa durează 12 ore şi 15 minute, cu Inter Regio, şi costă între 125 de lei, la clasa a doua, şi 341 de lei, la vagon de dormit, în regim single.

Trenuri ARAD – CONSTANŢA

Între Arad şi Constanţa există o singură cursă directă a CFR, tip Inter Regio, iar preţurile sunt cuprinse între 134 de lei, la clasa a II-a, şi 351,5 lei, la vagon de dormit în regim single. Durata călătoriei este de 14 ore şi 10 minute.

Cea mai ieftină călătorie cu trenul de la Arad la Constanţa costă 119,65 lei, la clasa a doua. Durata călătoriei este de 14 ore şi 42 de minute şi presupune un transfer la Timişoara.

Trenuri SATU MARE – CONSTANŢA

Cei care vor să plece cu trenul din Satu Mare spre Constanţa trebuie să ştie că există o singură cursă directă pe această rută. Durata călătoriei este de 19 ore şi 6 minute şi costă între 143 de lei, la clasa a II-a, şi 361 de lei, la vagon de dormit în regim single.

MERSUL TRENURILOR 2014. CFR pune la dispoziţie 40 de trenuri pentru litoral. Cum poţi cumpăra bilet ONLINE

Alte opţiuni pentru sătmăreni:

Satu Mare – Constanţa cu transfer în Bucureşti: durată 18 ore 56 de minute, preţuri între 169 de lei, clasa a II-a, şi 407 lei, clasa I + loc vagon de dormit în regim single

Satu Mare Constanţa cu transfer în Ploieşti: durată 19 ore 15 minute, preţuri între 166,85 lei, clasa a II-a, şi 250,55 lei, clasa I.

Satu Mare – Constanţa cu transfer în Oradea: durată 20 de ore 15 minute, preţuri între 138 de lei, clasa a II-a, şi 349,45 lei, clasa I vagon de dormit în regim single.

Trenuri TÂRGU MUREŞ – CONSTANŢA

Cea mai scurtă, dar şi cea mai ieftină călătorie Trâgu Mureş – Constanţa cu trenul este de 13 ore şi 21 de minute, cu transfer în Deda (Regio Express + Inter Regio). Preţurile sunt cuprinse între 111 lei, clasa a II-a, şi 328,7 lei, clasa I vagon de dormit în regim single.

Trenuri SIBIU – CONSTANŢA

Între Sibiu şi Constanţa există un singur tren direct, un Regio Express cu care veţi călători 12 ore şi 13 minute. Preţurile sunt cuprinse între 81,5 lei, clasa a II-a, şi 136 de lei, clasa I.

Alte variante convenabile ca durată şi preţ pentru sibienii care vor să meargă spre mare cu trenul sunt:

Sibiu – Constanţa cu transfer la Copşa Mică: durată 12 ore 45 de minute; preţuri între 101,2 lei, clasa a II-a, şi 311,6 (clasa a II-a + clasa I vagon de dormit regim single)

Sibiu – Constanţa cu transfer la Bucureşti: durată 10 ore 32 de minute; preţuri între 124,55 clasa a II-a, şi 186,2, clasa I

Sibiu – Constanţa cu transfer la Braşov: durată 10 ore; preţuri între 94 de lei, clasa a II-a, şi 137,6 lei (clasa a II-a cu loc + clasa I cu loc)

Trenuri SUCEAVA – CONSTANŢA

Între Suceava şi Constanţa este un singur tren direct, Inter Regio, care circulă noaptea şi care ajunge la destinaţie după nouă ore şi jumătate. Preţurile sunt cuprinse între 105 lei, clasa a II-a, şi 161 de lei, clasa I.

Alte variante convenabile de rute cu transfer, ca preţ şi durată, sunt următoarele:

via Mărăşeşti: durată 9 ore 28 de minute, preţuri între 118,7 lei, clasa a II-a, şi 214,7, clasa a II-a loc vagon cuşetă cu 4 paturi în cabină.

via Buzău: durată 9 ore şi jumătate; preţuri între 124,5 lei, clasa a II-a, şi 498,2 lei, vagon de dormit în regim single

via Bucureşti: durată 10 ore şi 15 minute; preţuri între 141,65, clasa a II-a, şi 527 lei, vagon de dormit regim single.

CFR Călători introduce „Trenurile Soarelui” spre Litoral şi Deltă. Află toate detaliile despre orar şi tarife