Vacanţe ruinate! Bulgaria închide hotelurile de pe litoral

Bulgaria a început închiderea treptată a hotelurilor în staţiunea Albena, asta după ce numărul de turişti a scăzut considerabil, iar zborurile au fost suspendare în urma anunţului Germaniei care susţine că partea de nord a Mării Negre bulgare este o destinație periculoasă. 

RomaniaTV.net
12 aug. 2020, 05:53
Vacanţe ruinate! Bulgaria închide hotelurile de pe litoral

 Săptămâna trecută, complexul Albena a avut peste 8.000 de turiști, săptămâna aceasta sunt deja în jur de 6.500, a declarat Hristo Penev, managerul complexului, relatează Duma. Situația epidemiologică din complex este calmă, până în prezent nu există date privind turiștii infectați.

Citeşte şi: FOTO. Aglomeraţie incredibilă pe Vârful Moldoveanu. Turiştii se înghesuie pe traseele montane mai ceva ca pe faleza de pe litoral

Potrivit lui Penev, au existat date despre persoanele de contact ale celor infectați din rândul personalului, pentru că acestea și-au suspendat obligațiile de serviciu, dar nu a fost înregistrat niciun caz pozitiv la turiști, scrie hotnews.ro.

De asemenea, la o întâlnire a ministrului turismului, Mariana Nikolova, cu reprezentanții touroperatorilor germani, a fost discutată deshis posibilitatea manipulării informațiilor despre cazurile COVID-19, deoarece datele oficiale legate de pandemie i-au făcut pe turiștii germani să renunțe.

Citeşte şi: Germania este de departe cea mai admirată ţară din lume. Cum arată rezultatele sondajului anual Gallup

Motivul este avertizarea autorităților germane de a nu călători în zonele Blagoevgrad, Dobrici și Varna, precum și introducerea testelor obligatorii pentru cei care sosesc de acolo din cauza cazurilor tot mai numeroase de infectare. Anterior, televiziunea germană a difuzat un reportaj de la Nisipurile de Aur, care arată cum măsurile antiepidemice nu sunt respectate pe scară largă noaptea în baruri și în alte locuri pentru divertisment în grup.