Vaccin coronavirus, testat pe o româncă din Marea Britanie

Vaccin coronavirus. O româncă din Marea Britanie s-a oferit voluntar pentru a testa vaccinul anti-covid produs de Novavax. Ea a povestit ce a determinat-o să participe la acest studiu.

16 nov. 2020, 16:31
Vaccin coronavirus, testat pe o româncă din Marea Britanie
O româncă din Marea Britanie s-a oferit voluntar pentru a testa un vaccin împotriva coronavirusului.

Vaccin coronvirus

. Silvia Câmpeanu este avocat în Marea Britanie şi a fost aleasă ca voluntar pentru vaccinul anti-coronavirus produs de Novavax.  Ea a povestit ce a determinat-o să participe la studiu.

„Decizia a fost luată de foarte mult timp, de când se discuta de crearea unui vaccin. Am aplicat prin programul oferit de NHS și decizia mi-a fost întărită de poate cel mai nefericit eveniment din viața mea, de dispariția tatălui meu, care s-a prăpădit după o luptă foarte lungă cu COVID, o lună de luptă. Emailul de confirmare a participării la studiu a venit în ziua înmormântării lui. Am considerat că e un semn că trebuie să fac asta, că e datoria mea ca om să particip”, a povestit românca, potrivit digi24. 

Silvia consideră că vaccinul este singura soluţie pentru deblocarea economică.

„Nu are de ce să-mi fie teamă. Voi primi două doze de vaccin sau placebo, nimeni nu știe exact ce primește în acest studiu. Prima doză va fi în câteva zile, următoarea în 21 de zile. Apoi urmează întâlniri și analize perioadice pe un an întreg. Cred că vaccinul e singura soluție pentru deblocarea economică, e unica șansă să ieșim din această nenorocire, din acest impas. Nu ne permitem ani de zile până când virusul va dispărea de la sine”, a precizat românca.

Citeşte şi Pandemie coronavirus. Când va reveni viaţa la normal. Răspunsul unuia dintre creatorii vaccinului împotriva COVID-19

Vaccin coronavirus. Concurenţa este acerbă, Moderna anunţă o eficienţă de 95%

Un nou vaccin anti-Covid este aproape 95% eficient, după cum arată datele preliminare comunicate de compania americane Moderna. Săptmâna trecută Pfizer anunţase o eficienţă de 90% a noului său vaccin.

Ambele companii, Moderna şi Pfizer, au folosit o abordare extrem de inovatoare și experimentală pentru a-și proiecta vaccinurile. Anunţul de luni al celor de la Moderna, că au dezvoltat un nou vaccin anti-Covid care este aproape 95% eficient, sporesc încrederea în faptul că vaccinurile pot ajuta la încetarea pandemiei.

Moderna spune că este o „zi grozavă” și intenționează să solicite aprobarea utilizării vaccinului în următoarele săptămâni. Cu toate acestea, potrivit BBC, datele sunt încă timpurii, iar întrebările cheie rămân încă fără răspuns.