Vaccin obligatoriu pentru o anumită categorie de români. Florin Cîţu, anunţ de ultimă oră

Angajaţii din asistenţă socială ar putea fi obligaţi să se vaccineze împotriva coronavirusului, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă discutat în şedinţa de guvern de miercuri.

15 sept. 2021, 15:54
Vaccin obligatoriu pentru o anumită categorie de români. Florin Cîţu, anunţ de ultimă oră

Vaccin obligatoriu pentru o anumită categorie de români. Guvernul a discutat, miercuri, in prima lectura, un proiect de OUG care prevede că angajații din asistenta sociala vor fi obligati sa se vaccineze, să se testeze sau sa faca dovada trecerii prin boala.

Vaccin obligatoriu pentru o anumită categorie de români

Florin Cîţu a anunţat că în şedinţa de guvern de miercuri s-a discutat despre proiectul de ordonanţă care stabileste ca angajatii din institutii publice din zona asistentei sociale vor trebui sa faca dovada vaccinarii, sau să prezinte un test covid negativ.

„Am discutat despre un proiect de ordonanta care stabileste ca angajatii din institutii publice din zona asistentei sociale vor trebui sa faca dovada vaccinarii, in caz contrar sa faca dovada  unui test negativ sau dovada trecerii prin boala”, a declarat premierul după şedinţa de guvern.

Citeşte şi Incidenţa COVID-19 pe judeţe: Ilfovul se apropie de scenariul galben. În Satu Mare rata de incidenţă urcă spre 3

Reamintim că Nelu Tătaru, consilier onorific al premierului Florin Cîţu şi fost ministru al Sănătăţii, a declarat că va discuta miercuri cu premierul despre o posibilă vaccinare sau testare obligatorie referitoare la COVID-19 a angajaţilor din spitale şi şcoli.

„În acest moment, discuţiile sunt despre obligativitatea unor vaccinări sau a unor testări, dar deciziile se vor lua în următoarea perioadă (…), ne gândim la tot ce înseamnă structuri ale statului, tot ce înseamnă spital, tot ce înseamnă şcoli”, a spus Nelu Tătaru, miercuri, la ieşirea din Ministerul Sănătăţii.

El a precizat că imunizarea sau testarea obligatorie nu vor fi impuse până nu va fi furnizată o evaluare pe care a solicitat-o privind numărul de angajaţi din sistemul medical care s-au vaccinat împotriva SARS-CoV-2 sau care au trecut prin infectarea cu acest virus.

Nelu Tătaru a precizat că a discutat cu ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, cu doi secretari de stat în acest minister şi cu vicepreşedintele Comisiei de Sănătate din Senat, Laszlo Attila, pe tema situaţiei actuale, în contextul valului 4 al pandemiei.

El a spus că există un plan de rezilienţă de 1.500 de paturi la terapie intensivă. Nelu Tătaru crede că este necesară o aşezare zonală şi regională a acestui număr de paturi, în contextul în care evoluţia numărului de cazuri COVID-19 diferă în ţară.

Citeşte şi Explozie de infectări în România. Alexandru Rafila: „E o ratare a campaniei de imunizare”