Vaccinare anti-COVID. Florin Cîţu: În România suntem victimele propriului succes. Am adus vaccinul în lanul de lavandă, îl ducem şi pe plajă

Florin Cîţu a făcut noi precizări privind ritmul de vaccinare împotriva coronavirusului în România. Premierul a declarat că dozele sunt disponibile oricând şi peste tot, astfel că oricine vrea se poate vaccina.

23 iun. 2021, 08:42
Vaccinare anti-COVID. Florin Cîţu: În România suntem victimele propriului succes. Am adus vaccinul în lanul de lavandă, îl ducem şi pe plajă
Vaccinare anti-COVID. Florin Cîţu: În România suntem victimele propriului succes. Am adus vaccinul în lanul de lavandă, îl ducem şi pe plajă

Vaccinare anti-COVID. Florin Cîţu a declarat că Guvernul a făcut tot ce ținea de el, așa că acum mai rămâne ca populația vrea să se vaccineze.

Vaccinare anti-COVID. Florin Cîţu: Oricine poate să ia decizia să se vaccineze oriunde, cu orice vaccin, oricând

„În România suntem victimele propriului succes până la urmă. Am avut o campanie care a pornit puternic, am început să avem rezultate și ele se văd în numărul de persoane infectate. Vaccinarea înseamnă imunizare și asta vrem – să imunzăm persoanele, să avem cât mai puține persoane infectate și să scăpăm de pandemie. E un mijloc. Acum avem vaccin peste tot. Oricine poate să ia decizia să se vaccineze oriunde, cu orice vaccin, oricând. Am dus vaccinul la sate, în lanul de lavandă, îl ducem și pe plajă, în aeroport. Peste tot avem zone în care te poți vaccina. Nimeni nu poate spune că nu avem vacccin. Am explicat mereu care sunt beneficiile, mai mri decât orice riscuri. Avem acum o rată de infectare foarte, foarte mică”, a declarat Florin Cîțu, la TVR.

Premierul a mai precizat că guverul a făcut tot ce a putut pentru a-i convinge pe oameni să se vaccineze.

Citeşte şi EXCLUSIV! Patriarhul Daniel nu s-a vaccinat nici la şase luni de la startul campaniei de vaccinare şi nici nu are de gând să o facă: “S-a sfătuit cu medicul său și a reflectat la caracterul voluntar al vaccinării și la faptul că acesta e un drept, nu o obligație.”

„Până la urmă, va trebui să atingem această rată de imunizare, sper nu prin persoane îmbolnăvite, ci prin vaccin. Azi ce poate face Guvernul e făcut. Cred că nimeni n-a vorbit despre vcaccinare mai mult ca mine. Au vorbit persoane din spațiul public, vom aduce specialiști. Cred că vom păstra același ritm. Nu e o luptă pe care o ducem doar anul acesta, trebuie să ne gândim la viitor trebuie să fie ceva natural cum ne vacinam antigripal.

Faptul că avem posibilitatea să ne vaccinăm oricum, oriunde nu justifică un val 4. Noi, ca societate, trebuie să ne asumăm direcția în care vrem să mergem”, a mai spus Cîţu.

Vaccinare anti-COVID. Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a informat marţi că peste 23.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, majoritatea primind doza de rapel.

Citeşte şi OMS spune că relaxările de la EURO 2020 reaprind focarele de coronavirus. „Numărul de infecţii a crescut în apropierea stadioanelor”

Au fost raportate 9 reacţii adverse, iar alte 149 sunt în curs de investigare. Potrivit CNCAV, 23.750 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, iar 13.920 dintre acestea au făcut doza de rapel. Un număr de 16.500 de persoane au primit serul Pfizer, 1.160 pe cel de la Moderna, 838 pe cel produs de AstraZeneca şi 5.252 pe cel de la Johnson & Johnson.

Numărul total al persoanelor vaccinate a ajuns la 4.650.160. Dintre acestea, 3.595.609 au fost vaccinate cu Pfizer, 362.852 cu Moderna, 432.233 cu AstraZeneca şi 259.466 cu Johnson & Johnson.

În ultimele 24 de ore, s-au raportat 9 reacţii adverse: 4 la Pfizer, 3 la Moderna şi 2 la Johnson & Johnson.

„Menţionăm că 149 reacţii adverse sunt în curs de investigare”, a transmis CNCAV.

Numărul persoanelor vaccinate scade zilnic în România, dar nici numărul cazurilor noi de coronavirus nu creşte, deşi specialiştii anunţă că în toamnă vom fi afectaţi de tulpina indiană.