Vaccinare antigripală în farmacii, în România. Rafila: Am avut discuţii cu universităţile de medicină şi farmacie, să poată să existe posibilitatea unei instruiri

Românii s-ar putea vaccina antigripal în farmacii chiar din acest an, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

03 oct. 2022, 12:50
Vaccinare antigripală în farmacii, în România. Rafila: Am avut discuţii cu universităţile de medicină şi farmacie, să poată să existe posibilitatea unei instruiri

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a declarat, luni, despre o posibilă vaccinare antigripală a populaţiei în farmacii, că a avut discuţii cu universităţile de Medicină şi Farmacie, încât, în curricula de pregătire a studenţilor la Facultatea de Farmacie, dar şi ulterior, să poată să existe posibilitatea unei instruiri care să permită dezvoltarea acestor programe de vaccinare în farmacii.

„Am avut discuţii cu universităţile de Medicină şi Farmacie, încât, în curricula de pregătire a studenţilor la Facultatea de Farmacie, dar şi ulterior, să poată să existe posibilitatea unei instruiri care să permită dezvoltarea acestor programe de vaccinare în farmacii. (…) Creşterea accesibilităţii la vaccinare este un element esenţial şi există un astfel de model în multe alte ţări europene”, a spus Alexandru Rafila.

Citeşte şi: Vaccin antigripal. Primele doze pentru sezonul 2022 – 2023 au fost distribuite către DSP-uri

„Până la urmă, este o scurtare a timpilor pe care o persoană trebuie să îi parcurgă pentru a putea să fie vaccinat. Nu se referă la orice tip de vaccin, facem un pilot, referitor la vaccinul gripal, sezonier”, a mai spus Rafila, citat de news.ro.

Citeşte şi: Val de pneumonii neobişnuite la copii. Secţia boli respiratorii de la Spitalul Gomoiu este plină

Întrebat dacă se va putea aplica din acest sezon vaccinarea în farmacii, Rafila a răspuns: ”Încercăm să vedem dacă putem să facem acest lucru, cum spuneam, ea trebuie făcută încât să fim siguri că există suficientă informare pentru cei care practică această vaccinare în farmacii”.