Vaccinare COVID. Moderna lucrează la un nou vaccin. Se va administra în trei doze

Vaccinare COVID. Moderna a anunţat că lucrează la un nou vaccin împotriva coronavirusului. Acesta ar putea fi depozitat şi transportat în frigidere, în loc de congelatoare.

16 mart. 2021, 11:06
Vaccinare COVID. Moderna lucrează la un nou vaccin. Se va administra în trei doze

Vaccinare COVID. Moderna a anunţat, luni, că a început un studiu pentru un nou vaccin împotriva coronavirusului. Acesta ar putea fi mai uşor de distribuit, mai ales în ţările în curs de dezvoltare, unde problemele de distribuţie ar putea crea probleme campaniilor de vaccinare.

Vaccinare COVID-19. Moderna lucrează la un nou vaccin

Studiul se află în fază timpurie şi evaluează siguranţa şi imunogenicitatea vaccinului mRNA-1283, conceput să fie administrat în trei dozaje. Vaccinul va fi injectat unor adulţi sănătoşi, atât într-o singură doză cât şi în două doze, la un interval de 28 de zile.

Moderna mai intenţionează să evalueze noul vaccin, mRNA-1283, ca posibil rapel, în studii viitoare.

Primii volutari vor fi injectaţi cu noul ser la început săptămâna viitoare. Potrivit unui anunţ la companiei, noul vaccin mRNA-1273.351 va fi testat într-un studiu clinic atât ca vaccin specific cât şi ca vaccin multivalent.

De asemenea, Moderna testează mai multe vaccinuri care au ca ţintă varianta B.1.351, apărută prima oară în Africa de Sud, informează News.ro. 

Citeşte şi A apărut tulpina franceză a coronavirusului. Cât este de contagioasă

Vaccinurile Pfizer-BioNTech, Moderna şi AstraZeneca-Oxford pot fi administrate persoanelor care suferă de diabet

Bolnavii de diabet se pot vaccina cu oricare dintre vaccinurile anti-COVID aprobate în Uniunea Europeană, anunţă Ministerul Sănătăţii. Conform Strategiei naţionale de vaccinare, aceşti pacienţi se pot vaccina în etapa a II-a.

„Vaccinurile produse de companiile Pfizer-BioNTech, Moderna și AstraZeneca-Oxford pot fi administrate persoanelor care suferă de diabet, indiferent de tip. Conform strategiei naționale de vaccinare, acești pacienți se pot vaccina acum, în etapa a II-a.

Vaccinarea împotriva COVID-19 este foarte importantă pentru pacienții cu diabet, din cauza riscului crescut al acestora de a face o formă severă a bolii. Pacienții cu diabet au fost incluși în studiile clinice ale celor trei companii, fără a fi înregistrate probleme de siguranță”, subliniază Ministerul Sănătăţii, marţi, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Specialiştii precizează că este recomandat ca în primele 48 de ore de la vaccinare bolnavii de diabet să își monitorizeze cu atenție glicemia și să se hidrateze adecvat.

Citeşte şi Forța noului val de coronavirus i-a uluit şi pe medici. Beatrice Mahler: „M-au surprins formele de boală şi faptul că secţia s-a umplut în trei zile”