Vaccinare COVID China. Cozi uriaşe la centrele pentru vaccinare, înainte de începerea Noului An Chinezesc. GALERIE FOTO

Mii de locuitori ai Beijingului au format cozi kilometrice pentru a fi vaccinaţi împotriva coronavirusului, relatează AFP. În doar trei zile, peste 73.000 de persoane au fost imunizate cu prima doză a vaccinului.

04 ian. 2021, 14:04

Vaccinare COVID China. În prima categorie de persoane care s-au imunizat au intrat angajaţi municipali şi şoferi de autobuz, informează News.ro. Vaccinul produs în China are o eficienţă de 79%.

Procesul de vaccinare s-a desfăşurat într-un parc aflat în estul Beijingului. Doritorii au trebuit să completeze un formular electronic pe telefonul mobil, în care au specificat faptul că nu prezintă contraindicaţii în cazul unei vaccinări. Apoi, aceştia au urcat în autobuze care i-au transportat la un centru temporar de vaccinare, instalat în acelaşi parc. Unii dintre ei purtau câte două măşti pe faţă.

Citeste si Vaccinare COVID Polonia. Scandal uriaş după ce mai multe vedete au sărit peste rând şi s-au vaccinat împotriva COVID-19

”Cred că efectele secundare, dacă există, vor fi suportabile”, a declarat un bărbat de 30 de ani, pentru AFP. Acesta a mai spus că a ales să-şi administreze vaccinul „pentru a fi liniştit”.

China a început vaccinarea încă din vară, fără să aştepte ună verde de la autorităţile medicale. În prima categorie au intrat cadrele medicale, studenţii care plecau în străinătate şi diplomaţii.

Vaccinare COVID China. Procesul de vaccinare a început încă din vara anului 2020

Au fost administrate nu mai puţin de 4,5 milioane de doze, au anunţat autorităţile săptămâna trecută.

Autorităţile de la Beijing preconizează accelerarea procesului de vaccinare odată cu apropierea Anului Nou chinezesc, care cade anul acesta la 12 februarie. Şi asta întrucât festivităţile prilejuite de Noul an Chinezesc generează cea mai mare migraţie din lume, în care milioane de muncitori părăsesc marile oraşe pentru a se reuni cu familia.

Căile ferate se aşteaptă să asigure 407 milioane de călătorii în perioada vacanţei Anului Nou – de la 28 ianuarie la 8 martie.

Citeste si A murit pe un pat de Terapie Intensivă chiar sub ochii fiicei ei. Fotografia care îţi dă fiori

Pentru evitarea blocajelor, vor fi puse în circulaţie trenuri suplimentare. Totodată, unele universităţi au fost închise pentru a le permite studenţilor să se întoarcă acasă.

Autorităţile chineze susţin că au pus capăt epidemiei. Pe 4 ianuarie, au fost înregistrate 23 de contaminări în ultimele 24 de ore, cel mai mare bilanţ din ultimele două luni.