Vaccinare obligatorie pentru profesori, poliţişti şi angajaţii din serviciile de urgenţă în Italia

Italia extinde cerinţa de vaccinare obligatorie împotriva COVID-19 a unor categorii de angajaţi. Totodată, starea de urgenţă a fost prelungită până la finalul lunii martie.

15 dec. 2021, 20:16
Vaccinare obligatorie pentru profesori, poliţişti şi angajaţii din serviciile de urgenţă în Italia

Vaccinare obligatorie de joi în Italia.  Măsuri suplimentare în Italia în ce priveşte obligaţia de vaccinare împotriva COVID-19, care le este impusă de miercuri angajaţilor din educaţie, administraţie, poliţie, armată şi servicii de urgenţă, transmite dpa.

Guvernul italian a extins la sfârşitul lunii noiembrie obligativitatea vaccinării în faţa unui al patrulea val al epidemiei. Angajaţii din domeniul medical, cărora le era cerută din aprilie vaccinarea, vor trebui să primească o doză booster.

În timp ce România are doar 10 cazuri, Ursula von den Leyen avertizează că Omicron va fi dominantă în Europa, până în ianuarie. „Să creştem numărul de vaccinaţilor cât mai repede posibil”

În condiţiile în care certificatele de vaccinare au o valabilitate de 9 luni, dozele booster le vor fi necesare şi celorlalţi angajaţi pentru care vaccinarea este obligatorie, cu excepţia persoanelor cărora aceasta le este contraindicată medical.

Cei care nu se conformează obligaţiei de a se vaccina vor avea salariile suspendate şi pot fi amendaţi cu până la 1.000 de euro.

La 6 decembrie, guvernul înăsprise deja restricţiile, excluzându-i pe nevaccinaţi de la majoritatea activităţilor publice. Începând de săptămâna trecută, doar persoanele vaccinate sau care s-au vindecat de COVID-19 au acces în restaurante, săli de cinema, cluburi, stadioane.

Italia a extins starea de urgenţă pentru Covid-19 până la 31 martie. Restricţii de Sărbători şi în Olanda Șeful OMS confirmă cel mai NEGRU SCENARIU despre Omicron

Aceste măsuri vor rămâne în vigoare până la 15 ianuarie. Restricţii au fost impuse şi în transportul public şi în hoteluri, unde este necesar aşa-numitul ‘paşaport verde’.

Joi va începe vaccinarea copiilor cu vârste între 5 şi 12 ani. În Italia, succesul eforturilor de a ţine sub control răspândirea coronavirusului se află în regres. Marţi, autorităţile sanitare au raportat 20.700 de cazuri noi de infectare şi 120 de decese.

Autorităţile au revizuit condiţiile de intrare în Italia. Ce documente vor fi necesare la vamă

Începând de joi, toate persoanele care au fost sau au trecut prin România în ultimele 14 zile trebuie să prezinte transportatorului, la momentul îmbarcării, sau oricărei persoane desemnate să efectueze verificări, următoarele documente (cumulativ):

a. formularul digital de localizare a pasagerilor (https://app.euplf.eu), în format digital sau tipărit

b. certificatul verde COVID-19, care să ateste efectuarea schemei complete de vaccinare împotriva COVID-19 cu cel puţin 14 zile anterior intrării în Republica Italiană, sau trecerea prin boală, într-un interval de maximum 6 luni anterior intrării, sau o altă certificare echivalentă

c. dovada efectuării unui test molecular (tip PCR) cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 48 de ore anterior intrării în Republica Italiană, sau a unui test rapid (tip antigen), cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 24 de ore înaintea intrării.

Persoanele care nu prezintă certificatul verde COVID-19 care atestă efectuarea schemei complete de vaccinare sau trecerea prin boală trebuie să respecte măsura autoizolării pentru o perioadă de 5 zile de la intrarea pe teritoriul italian, la adresa indicată în formularul de localizare a pasagerilor (https://app.euplf.eu), şi să efectueze un test molecular sau antigen pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 la finalul perioadei de autoizolare.

Copiii cu vârsta de până la 6 ani nu trebuie să prezinte la intrarea în Italia dovada efectuării unui test molecular sau antigen cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, dar sunt supuşi măsurii izolării, cu excepţia celor care sunt însoţiţi de părintele sau părinţii care se află în posesia unui certificat ce atestă vaccinarea sau trecerea prin boală.