Vaccinarea copiilor ar putea deveni în scurt timp obligatorie în România

Vaccinarea copiilor ar putea deveni în scurt timp obligatorie în România. Un proiect de lege inițiat de PSD urmează să primească votul final în Plenul Senatului, unde social-democrații dețin majoritatea.

RomaniaTV.net
02 mart. 2020, 12:54
Vaccinarea copiilor ar putea deveni în scurt timp obligatorie în România

Deși există controverse legate de acest proiect, mai multe sondaje de opinie arată că există o largă majoritate a populației care susține vaccinarea obligatorie.

Astfel, 76% dintre cetățenii români sunt de acord cu această reglementare, conform unui sondaj Curs, realizat în perioada ianuarie-februarie 2019, pe un eșantion de 1.200 de persoane cu marja de eroare de +/-2,8%.

O concluzie similară reiese și din studiul INSCOP, potrivit căruia 81,1% dintre respondenți consideră că vaccinarea copiilor este necesară, iar 62,7% dintre cetățeni sunt de acord cu vaccinarea obligatorie. Studiul INSCOP a fost realizat în perioada ianuarie-februarie 2019, pe un eșantion de 2.115 persoane, cu o marjă de eroare de +/-2%.

Conform proiectului de lege inițiat de PSD, înscrierea în colectivitate a copiilor va fi condiționată de realizarea vaccinurilor din schema națională de vaccinare. Pentru aceasta, părinții vor trebui să prezinte un act medical eliberat de medicul de familie.

Link sondaj CURS:  aici

Link sondaj INSCOP: aici