Vaccinarea rapidă din Israel îşi arată roadele. Ţara a înregistrat cea mai mică rată de infectare din ultimele trei luni

Israelul a atins cea mai scăzută rată de infectare din ultimele trei luni datorită campaniei de vaccinare rapidă, după cum a anunţat ministrul sănătății de la Ierusalim, Yuli Edelstein.

13 mart. 2021, 16:39
Vaccinarea rapidă din Israel îşi arată roadele. Ţara a înregistrat cea mai mică rată de infectare din ultimele trei luni

Viața este pe cale să revină la normal în Israel, după ridicarea restricțiilor majore, dar ministrul avertizează că nu este încă momentul de petreceri sau adunări publice cu mulți participanți. El i-a îndemnat chiar și pe cei care au primit ambele doze să fie atenți în continuare și să respecte măsurile sanitare prin purtarea măştii de protecție și păstrarea distanței sociale, în ciudat faptului că ţara a înregistrat cea mai mică rată de infectare cu Covid, după cum transmite Radio România Actualităţi.

Vaccinul Pfizer/BioNTech are o eficacitate de 97% împotriva cazurilor simptomatice şi a formelor grave de COVID-19, conform unui studiu realizat în condiţii reale în Israel şi publicat în urmă cu două zile, ale cărui constatări îmbunătăţesc datele deja cunoscute cu privire la proprietăţile acestuia.

Citeşte şi Directorul Pfizer a anulat vizita în Israel, pentru că nu s-a vaccinat

Extrase din datele privind persoanele vaccinate în Israel, „rezultatele reprezintă cele mai cuprinzătoare dovezi concrete de până în prezent care demonstrează eficacitatea unui vaccin împotriva COVID-19”, potrivit unui comunicat emis de laboratoarele Pfizer/BioNTech şi de Ministerului Sănătăţii din Israel.

Conform studiului bazat pe perioada 17 ianuarie – 6 martie, vaccinul are, de asemenea, o eficacitate „de 94%” împotriva formelor asimptomatice de COVID-19.

Aceste concluzii îmbunătăţesc datele dintr-un studiu anterior realizat în condiţii reale asupra persoanelor vaccinate în Israel, care a constatat că vaccinul Pfizer are o eficacitate de 94% împotriva cazurilor simptomatice de COVID-19.

Israelul a revenit aproape la normalitate duminica trecută, odată cu noile măsuri de ieşire din izolare cu 15 zile înainte de noi alegeri naţionale, israelienii putând din nou să se aşeze într-o cafenea, să ia masa la un restaurant şi să revină pe băncile şcolilor. Ţara înregistrează  rată de infectare zilnică descendentă, după cum arată cifrele Ministerului Sănătăţii.

Citeşte şi Curtea Supremă a Israelului a interzis guvernului să urmărească telefoanele celor infectaţi cu Covid. Tehnologia a ajutat la depistarea a 7% din cazuri