Vaccinul anti-Covid, 10 ani de acum încolo. Gripa, o „problemă mai mare“ în această iarnă

Britanicii vor avea nevoie de vaccinul anti-Covid 10 ani de acum încolo, potrivit unui șef al NHS. Oamenii de știință prezic că gripa ar putea avea un impact mai grav decât Covid-19 în această iarnă, scrie mirror.co.uk.

23 iun. 2021, 15:37
Vaccinul anti-Covid, 10 ani de acum încolo. Gripa, o „problemă mai mare“ în această iarnă
Vaccinul anti-Covid, 10 ani de acum încolo

Vaccinul anti-Covid, 10 ani de acum încolo. Chris Hopson, șeful furnizorilor de servicii de sănătate din Marea Britanie, anticipează că vaccinurile anti-Covid vor deveni parte integrantă a vieții noastre în următorii ani.

Probabil că va trebui să facem această vaccinare anual, cel puțin cinci, șase, șapte, opt, nouă, 10 ani, nu știu”, a spus Chris Hopson.

Citeşte şi: Vaccinul Pfizer ar fi legat de o afecțiune rară a sângelui, relevă un studiu din Israel

Vaccinul anti-Covid, 10 ani de acum încolo

În același timp, prof. Anthony Harnden, vicepreședinte al Comitetului mixt pentru vaccinare și imunizare, a avertizat că gripa ar putea fi o „problemă mai mare“ decât Covid în această iarnă. De asemenea, el a cerut guvernului să acorde NHS suficient timp pentru a planifica un program de rapel și.

Modul în care reacționează între ele și gravitatea efectului secundar pe care îl provoacă atunci când sunt administrate împreună este cu adevărat important. Ceea ce subliniez este faptul că gripa ar putea fi o problemă mai mare decât Covid în această iarnă“, a spus Harnden pentru BBC.

De asemenea, nu este clar dacă vaccinurile antigripale și cele anti-Covid pot fi administrate în același timp, scrie Mediafax.

 Mii de femei au probleme după vaccinarea cu Pfizer, AstraZeneca şi Moderna

Noi efecte adverse au fost raportate după vaccinarea cu Pfizer, Moderna şi AstraZeneca. Potrivit unui raport prezentat în Marea Britanie, mii de femei au probleme cu privire la ciclul menstrual după ce s-au vaccinat.

Printre femeile care s-au plâns că au avut probleme cu ciclul mentrual după vaccinare este şi o doctoriţă. Aceasta a povestit că după ce s-a vacinat cu prima doză de ser de la Moderna, a avut o menstruație timpurie și a sângerat puternic, lucru neobișnuit pentru ea: „ca la 20 de ani”.

Dr. Kate Clancy de la Universitatea din Illinois a întrebat pe Twitter dacă si alte femei au avut probleme cu menstruaţia după vaccinare. Aceasta a primit sute de răspunsuri.

Potrivit datelor obținut de The Sunday Times, dintre cele 4.000 de sesizări, 2.734 de femei au fost imunizate cu serul de la AstraZeneca, 1.158 au făcut vaccinul Pfizr/BioNTech, iar 66 pe cel de la Moderna. În total, 3.958.

Femei din toată lumea s-au plâns pe reţelele de socializare de menstruaţie timpurie sau abundentă, precum şi dureri mai mari decât cele obişnuite.


loading...
Partenerii noștri