Vaccinul împotriva COVID 19 finanţat de Bill Gates a fost testat pe 40 de voluntari

Vaccinul împotriva coronavirusului ar putea sosi din Statele Unite, spre marea bucurie a președintelui Donald Trump. Conform celor raportate de agenția de știri Adnkronos, vaccinul împotriva Covid-19 dezvoltat de compania americană de biotehnologie Inovio, a intrat deja în faza de experimentare pe om, graţie aprobării date de Food and Drug Administration (FDA).

RomaniaTV.net
08 apr. 2020, 13:04
Vaccinul împotriva COVID 19 finanţat de Bill Gates a fost testat pe 40 de voluntari

Testele au fost finanțate în mare parte de fundația filantropică a fondatorului Microsoft, Bill Gates. Vaccinul (al cărui nume provizoriu este Ino-4800) a început să fie testat luni pe 40 de voluntari, care au primit prima doză, urmată de o a doua care va fi administrată peste 4 săptămâni, aşa cum a confirmat compania într-un comunicat.

„Acesta este un pas important înainte în lupta globală împotriva Covid-19 – a spus Joseph Kim, președinte și CEO al Inovio – în lipsa unui vaccin sigur și eficient, este foarte probabil ca această pandemie să continue să amenințe viețile oamenilor și mijloacele de trai. Echipa noastră de cercetători, parteneri și finanțatori s-a mobilizat deja de când secvența genetică a virusului a devenit disponibilă, la începutul lunii ianuarie și continuă să lucreze 24/24 pentru a asigura avansarea rapidă a vaccinului Ino-4800 prin intermediul acestui studiu de fază 1″, a precizat el.

„Producerea unui vaccin Covid-19 în următoarele 12-18 luni – continuă Richard Hatchett, CEO al Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (Cepi) – nu este doar o provocare științifică, ci una care va necesita noi niveluri de colaborare și investiții la nivel de industrie şi de guvern. Mai avem cale lungă de parcurs, însă astăzi am ajuns la o etapă importantă a acestei călătorii. Faza I a studiului ino-4800 faza 1 este efectuată pe 40 de voluntari adulți sănătoși din Philadelphia, Pennsylvania (la Școala de Medicină a Universității Perelman din Pennsylvania) și Kansas City (Centrul pentru Cercetări Farmaceutice), unde a început deja screeningul potențialilor participanți. Stocurile de produse au sosit săptămâna trecută. Fiecare participant primeşte două doze de Ino-4800 la distanţă de patru săptămâni între ele, iar răspunsurile imune inițiale și datele privind siguranța studiului sunt așteptate spre sfârșitul verii. Datele preclinice au arătat rezultate promițătoare ale răspunsului imunitar pe mai multe modele animale. În paralel cu studiul clinic din faza 1, vor fi efectuate studii preclinice suplimentare”.

Intervievat de Fox News, Bill Gates a explicat că pandemia coronavirusului reprezintă un „scenariu de coșmar”, însă măsurile pentru distanţarea socială și limitarea răspândirii vor aduce rezultate concrete până la sfârșitul lunii aprilie.

„Dacă am fi continuat să lucrăm, să călătorim ca înainte, acea curbă nu s-ar fi aplecat niciodată și majoritatea oamenilor ar fi infectaţi”, a spus Gates duminică, postului Fox News.

„A trebuit să folosim carantina, care este un lucru vechi din vremea ciumei, ca instrument principal”, a adăugat el. „Din fericire, dacă îl folosim suficient de bine, până la sfârșitul acestei luni ar trebui să începem să vedem primele rezultate” – a adăugat Gates, specificând că „lucrurile nu vor reveni la normal până nu vom avea un vaccin care va ajunge în toată lumea” şi subliniind că, între timp, așa cum s-a întâmplat în China, „vor exista deschideri parțiale” ale activiăţilor.

Potrivit faimosului virolog american Anthony Fauci, șeful grupului de lucru înființat de președintele Donald Trump, fără un vaccin, coronavirusul poate deveni, foarte probabil, sezonier, la fel ca gripa.

„Cu excepția cazului în care poate fi eradicat la nivel global, există șanse mari ca acesta să aibă un caracter sezonier”, ar fi spus Fauci într-un interviu acordat pentru CBS. „Trebuie să ne aşteptăm la o revenire în sezonul următor, deoarece este puțin probabil că vom reuşi să-l eliminăm de pe fața planetei”.

Pașii înainte făcuţi în direcţia vaccinului ne permit să sperăm că, poate într-un viitor destul de apropiat, coronavirusul va fi totuşi învins.

Citeşte şi: COVID-19. Ruşii bogaţi îşi cumpără aparate de ventilaţie pentru acasă. „Le trebuie un laborator întreg la marginea patului”