Vaccinul pentru COVID-19 al AstraZeneca, evaluat de URGENŢĂ în Marea Britanie

Autoritatea de reglementare a sectorului sănătăţii din Marea Britanie a început evaluarea în regim de urgenţă vaccinului pentru COVID-19, realizat de producătorul farmaceutic AstraZeneca.

RomaniaTV.net
02 nov. 2020, 06:21
Vaccinul pentru COVID-19 al AstraZeneca, evaluat de URGENŢĂ în Marea Britanie

„Confirmăm că Agenţia de Reglementare pentru Medicamente şi Produse pentru Îngrijirea Sănătăţii (MHRA) evaluează în timp real vaccinul nostru potenţial pentru Covid-19”, a declarat un purtător de cuvânt al AstraZeneca, citat de agenţia Reuters.

Abordarea are scopul de a accelera evaluarea medicamentelor sau a vaccinurilor promiţătoare în timpul urgenţelor de sănătate publică.

Potrivit News.ro, vaccinul pentru Covid-19 este dezvoltat de compania farmaceutică AstraZeneca împreună cu Universitatea din Oxford.

Bloomberg anunţa vineri că MHRA a demarat o revizuire accelerată pentru vaccinul candidat pentru Covid-19 al grupului american Pfizer.

AstraZeneca şi Pfizer se numără printre primii producători în cursa pentru dezvoltarea unui vaccin pentru noul coronavirus. De asemenea, companiile Johnson & Johnson şi Moderna dezvoltă seruri pentru a combate COVID-19.

Noi detalii despre vaccinul anti-COVID. Ce susţin oamenii de ştiinţă de la Universitatea Oxford

Producătorul britanic de medicamente AstraZeneca a anunţat în urmă cu o săptămână că vaccinul său experimental pentru Covid-19 produce un răspuns imun atât la pacienţii în vîrstă, cât şi la cei tineri.

De asemenea, vaccinul declanşează mai puţine reacţii adverse în rândul persoanelor în vârstă.

Câţi oameni au murit din cauza coronavirusului în lume

Noul coronavirus a ucis peste 1,19 milioane de oameni la nivel global, a afectat economia mondială şi a dat viaţa normală peste cap pentru miliarde de oameni.

Dezvoltarea vaccinului de către Universitatea Oxford au început în ianuarie. Numit AZD1222 sau ChAdOx1 nCoV-19, vaccinul vector viral este fabricat dintr-o versiune slăbită a unui virus comun pentru răceală, care provoacă infecţii la cimpanzei.

Testul COVID-19. Metoda revoluţionară prin care afli dacă eşti infectat în mai puţin de 5 minute