Vaccinul Pfizer a fost omologat de FDA. Este primul ser anti-covid care primeşte aprobare completă

Vaccinul Pfizer este primul ser anti-covid care primeşte aprobare completă de la FDA ( Food and Drug Administration), organismul american de reglementare a alimentelor şi medicamentelor.

23 aug. 2021, 17:26
Vaccinul Pfizer a fost omologat de FDA. Este primul ser anti-covid care primeşte aprobare completă

Vaccinul Pfizer a fost omologat, luni, de organismul american de reglementare a alimentelor şi medicamentelor. FDA a autorizat pe deplin serul administrat în două doze în cazul persoanelor cu vârste de peste 16 ani, acesta devenind astfel primul vaccin împotriva Covid-19 care depăşeşte ultimul obstacol normativ, scrie NBC.

Vaccinul Pfizer a fost omologat de FDA

Citeşte şi Profitul uriaş făcut de Pfizer-BioNTech şi Moderna din vânzarea de vaccinuri anti-COVID. Dozele de rapel i-ar putea îmbogăţi şi mai mult

„Aprobarea FDA a acestui vaccin este un punct de referinţă pe măsură ce continuăm să luptăm cu pandemia de Covid-19. În timp ce milioane de oameni au primit deja în siguranţă vaccinuri Covid-19, recunoaştem că, pentru unii, aprobarea FDA a unui vaccin ar putea acum să insufle încredere mai mare spre a fi imunizaţi. Momentul important de astăzi ne duce cu un pas mai aproape de a modifica traiectoria pandemiei în SUA”, a transmis Dr. Janet Woodcock, comisar FDA .

Omologarea ar putea ajuta la determinarea celor care ezitau cu privire la vaccinare să se imunizeze. Un sondaj realizat în luna iunie a concluzionat că 3 din 10 adulţi nevaccinaţi ar fi mai dispuşi să se vaccineze dacă serul ar fi omologat.

Dr. Anthony Fauci a declarat pentru Associated Press că speră că vaccinurile vor începe să primească aprobarea completă „în luna august”, adăugând că aprobarea completă va conduce la o intesificare a vacicnării în multe companii şi instituţii.

Companiile americane au înăsprit regulile de vaccinare pentru angajaţi, deoarece cazurile Covid au crescut în toată ţara în ultimele săptămâni, iar unele au citat aprobarea completă a FDA ca parte a procesului decizional.

Un proces similar de autorizare este în desfăşurare şi în UE.

Citeşte şi Studiu MedLife. La șase luni de la rapel, eficiența vaccinului anti-Covid Pfizer rămâne ridicată