Vagabondul VIRTUOZ: A IMPRESIONAT PÂNĂ LA LACRIMI publicul dintr-un magazin CÂNTÂND LA PIAN

Un om al străzii a dat un veritabil recital la pian, într-un magazin de mărfuri second-hand, impresionând până la lacrimi asistenţa. Bărbatul nu a luat în viaţa lui nici măcar o lecţie de pian, nu cunoaşte notele muzicale, dar are un talent formidabil care îl face să nu se deosebească de profesionişti.

03 dec. 2013, 14:22

Cu mâinile îngheţate şi degetele deformate din cauza frigului pe care a fost nevoit să îl îndure ani întregi, încă din copilărie, când nu a avut un acoperiş deasupra capului, David Allen Welsh, care are acum 50 de ani, dă, de două ori pe lună, recitaluri de muzică clasică la un pian dintr-un magazin cu mărfuri second-hand. Clienţii magazinului sunt fascinaţi, impresionaţi până la lacrimi de talentul său ieşit din comun şi de felul în care cântă, scrie Daily Mail.

Povestea lui David Allen Welsh fascinantă. S-a născut în Statele Unite, în Iowa, iar la 6 ani a rămas fără locuinţă. Hoinărea cu alţii ca el prin vagoane de tren abandonate, unde îşi amenajau câte un culcuş şi prin diferite adăposturi pentru oamenii străzii. A ajuns astfel din Iowa în Dakota de Sud, în Dakota de Nord şi, acum 10 ani, s-a stabilit în Vancouver, Washington, unde cântă în magazinul de mărfuri second-hand, Second Hand Solutions. 

Citeşte şi O româncă, în FINALA „Belgienii au talent”. Uite cum a IMPRESIONAT juriul belgian VIDEO

Welsh povesteşte că a învăţat singur să cânte la pian, deşi nu ştie să citească notele muzicale de pe o partitură şi nu ştie care sunt. El ştie doar sunetele clapelor. Prima oară le-a atins când era copil,  într-un adăpost pentru cei fără locuinţă care împrumutase un pian.

Nu ştiu cum să cânt, dar îmi place ceea ce aud în capul meu. Nu ştiu nici ce notă scoate clapa pe care o ating şi nici măcar nu stau cu ochii deschişi. Pur şi simplu, las muzica să cânte…muzică”, a dezvăluit bărbatul la televiziunea ABC.

Citeşte şi Shakira de România, concurenta de la „Românii au talent”, s-a făcut brunetă FOTO

James Maynard, un client care locuieşte vizavi de magazinul unde cântă Welsh, spune că îi dau lacrimile ori de câte ori îl aude cântând pe Welsh. „Îmi dau lacrimile când îi văd degetele alergând pe pian, de la un capăt la celălalt”, a mărturisit bărbatul.

Welsh a mai spus că „darul” său l-a ajutat să treacă mai uşor peste greutăţile vieţii şi că simte că degetele lui ar fi parcă „mişcate pe clape de o forţă divină„.

La fel simt şi clienţii, iar patronul magazinului spune că atunci când cântă Welsh este „ca şi cum ceva sfânt cuprinde clădirea. Mulţi oameni care au venit aici au spus că au trăit aceeaşi experienţă spirituală”.