Vagonul unui tren de marfă a deraiat. Traficul feroviar a fost oprit temporar

Un nou incident marca CFR! Vagonul unui tren de marfă care circula, joi, între Potcoava și Curtici a deraiat, de un boghiu. Trenul avea în compunere 32 de vagoane și a deraiat al 13-lea vagon.

19 aug. 2021, 17:24
Vagonul unui tren de marfă a deraiat. Traficul feroviar a fost oprit temporar

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a transmis că traficul feroviar este oprit temporar, pe raza Sucursalei Regionale CF Timișoara, între stațiile CF Mintia și Brăniștea, pe firul II (firul I este închis pentru lucrări de modernizare) unde, în jurul orei 14,40, al 13-lea vagon din compunerea unui tren de marfă a deraiat, de un boghiu.

„Trenul care aparține operatorului privat de transport feroviar de marfă Express Forwarding SRL, circula pe relația Potcoava – Curtici, avea în compunere 32 de vagoane și transporta cereale”, transmite CFR SA.

Personalul de intervenție al Regionalei CF Timișoara se deplasează la fața locului pentru a interveni în zona afectată de deraiere.

Până la reluarea circulației, CFR SA va asigura transbordare auto, pe relația Ilia – Simeria, pentru călătorii aflați în trenurile care tranzitează zona afectată de deraiere.

Incendiu pe șinele CFR: Locomotiva unui tren a luat foc chiar în momentul în care a oprit într-o gară

Un incendiu a izbucnit la locomotiva unui tren CFR, care se deplasa pe ruta Iași-Bacău. Incidentul a avut loc în momentul în care trenul a ajuns în Gara Sârca. autoritățile au intervenit de urgență pentru stingerea flăcărilor, iar circulația feroviară a fost oprită pentru 30 de minute.

„La ora 15,45 ISUJ Iaşi a fost alertat despre producerea unui incendiu de locomotivă la trenul 5004 Iaşi – Bacău, în Gara Sârca, comuna Bălţaţi, judeţul Iaşi. De urgenţă au fost direcţionate pentru stingerea incendiului două autospeciale de stingere cu un ofiţer şi nouă subofiţeri. Circulaţia feroviară a fost întreruptă 30 de minute pentru decuplarea locomotivei incendiate de la garnitura de tren şi răcirea zonei de ardere. Trenul a continuat deplasarea cu o singură locomotivă. Nu au fost victime”, a precizat Georgică Onofreiasa, purtător de cuvânt în cadrul ISU Iaşi, conform Digi24.

Imagini de noaptea minții! Gara de Nord a montat aparate de aer condiționat în cel mai dezastruos mod posibil. Unitatea care dă aer rece și unitatea care suflă aer cald, amplasate una lângă alta, în aceeași încăpere